TATJANA DIVJAK

Promjena samo stalna je

Do velikog cilja malim koracima

Mudro je za uspjeh u životu uvijek imati neki cilj pred sobom. Čim veći, tim bolji. No, jednako je tako, želite li ostvariti veliki cilj, prirodno da vas uhvati bojazan.

Od trenutka kada počnete razmišljati o cilju može vam se dogoditi da od ranog jutra osjećate grč u želucu ili vas cijeli dan prati sumnja – možete li vi to ili ne. Ništa neobičnog u svemu tome.

Čuli ste za izreku: „I najduži put počinje prvim korakom!“. Primjenivši je u planiranju svog puta promjene, možete pomoći sebi i pobijediti početni strah.

Ideja za rješenje toga problema:

Ako vam se cilj čini prevelikim i ne uspjevate se motivirati na promjenu, razradite ga u nekoliko manjih i krenite. Promjena posla može početi pojačanom štednjom, a ušteđen novac dat će vam osjećaj sigurnosti potreban za promjenu koja slijedi.

Učenje nove vještine započnite tako da prakticirate dan po dan naučeno i jednoga dana zaključite kako je vještina usvojena, a veliki cilj ostvaren.

Potrebu za mirom u duši ostvarite tako da dan započnete s 20 minuta meditacije, prakticirajući na taj način mentalnu jutarnju higijenu. Uvođenje drugih aktivnosti (ili ne-aktivnosti) u svoj ritam uvodite jednu po jednu, u duljem periodu, a promjena životnog stila tada će lakše biti ostvarena.

Tatjana Divjak je life coach, kolumnistica magazina Sensa, kolumnistica tjednika Lider, autorica dviju knjiga s područja osobnoga razvoja i osoba zaljubljena u život. Diplomu i pravo na titulu Life Coach L. C. H.

Stekla je 2005., po završetku škole za Life Coaching u Engleskoj kod Curly Martin, nakon dugogodišnje poduzetničke karijere, koja je uključivala i vođenje vlastite marketinške i PR agencije.

Njezini klijenti su osobe koje žele bolje i kvalitetnije živjeti, a u individualnom radu s njima Tatjana nalazi zadovoljstvo, uspjeh, sreću i mir. Radi ono što voli i voli ono što radi.

Članica je European Coaching Institutea, Europskog udruženja za trenere. Više o Tatjani možete doznati na njezinoj web stranici www.tatjanadivjak.hr, a njezin radi pratiti i putem Facebook grupe Tatjana Divjak Life Coach te stranice na Facebooku biblioteke Nar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 17:14