VRATIO SE IZ KINE

PRVI NALAZ IZOLIRANOG SPLIĆANINA JE NEGATIVAN Hospitaliziran zbog sumnjivih simptoma, ali nema koronavirus

Hitna pomoć (Ilustracija)
 Duje Klaric / CROPIX
 

>>> NOVO 17:00 Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da je nalaz analize pokazao je da mladić nije zaražen koronavirusom, javlja N1.

-------------------------

Splićanin koji je u nedjelju primljen na Kliniku za infektologiju KBC-a Split, pod sumnjom u zarazu koronavirusom, prema svemu sudeći nije zaražen tim virusom, piše Slobodna Dalmacija.

Prema neslužbenoj, ali pouzdanoj informaciji iz Zagreba, prvi nalaz analize njegove krvi i i brisa nosa i ždrijela je negativan. Konačan nalaz iz zagrebačke Klinike za infektologiju "dr Fran Mihaljević", koji bi vrlo vjerojatno trebao potvrditi ovaj prvi nalaz, očekuje se tijekom poslijepodneva.

Povodom toga je u splitskoj bolnici krizni stožer za prevenciju i nadzor infekcija uzrokovanih koronavirusom održao konferenciju za medije.

'Sve je pod kontrolom', rekao je šef splitske infektologije Boris Lukšić. Dodao je da je pacijent izoliran po protokolu te da u izolaciji ostaje do daljnjega. KBC Split ima zaseban ulaz i prostore za izolaciju koji su odvojeni od ostatka klinike, tako da nema opasnosti za zarazu ostalih bolesnika. I medicinsko osoblje ima potrebnu opremu za ovakve slučajeve.

'Ako testovi budu negativni, on će u doglednom roku biti otpušten', dodao je Lukšić, prenosi N1.

Kako se doznaje u bolnici, pacijent ima blage simptome, pa se i ranije vjerovalo da se ne radi o koronavirusu, ali s obzirom da je nedavno boravio u Kini i ima simptome, po protokolu mora biti izoliran od ostalih pacijenata.

Inače, unatoč uvjeravanjima liječnika da nema razloga za paniku, uključujući i gore spomenuti slučaj pacijenta u Splitu kod kojega je eliminirana mogućnost zaraze koronavirusom, ne prestaju pozivi uspaničenih građana KBC-u Split. Naime, tijekom današnjeg jutra bilo je više od 80 poziva u kojima su građani 'obavještavali' liječnike o mogućim novim slučajevima zaraze koronavirusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:31