Rezultati jedne studije iz Kine sigurno će oduševiti pivopije. Prema tim istraživanjima, pivo ima fantastične sastojke s veličanstvenim djelovanjem. Taj napitak, tvrdi se u studiji, ne čini čovjeka samo veselijim, nego i zdravijim.
Autori pišu da crijevni mikrobiom može razgraditi određene sastojke piva i tako pozitivno djelovati na imunosni sustav. Oni mogu djelovati protuupalno i antioksidativno, dakle mogu štetne proizvode metabolizma učiniti neškodljivima. To zvuči odlično, piše DW.
Sporna studija
No pomniji pogled na studiju vrlo brzo kvari raspoloženje. Jer, nju je financirao State Key Laboratory of Biological Fermentation Engineering of Beer. A on je dio Tsingtao Breweryja – jedne od dvije najvećih pivovara u Kini.
Osim toga, dva od pet autora studije dolaze iz l...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....