Najveće količine štetnih kancerogenih aditiva E250 Hrvati mesojedi u organizam će unijeti ako konzumiraju salamu od pilećih prsa, parizer, zimsku ili čajnu, pokazalo je veliko istraživanje o količini nitrita i nitrata u domaćim mesnim proizvodima na kojem je radilo četvero hrvatskih znanstvenika.
Unutar granice
Dragan Kovačević, Krešimir Mastanjević i Katarina Ćosić s osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta te Jelka Pleadin iz Hrvatskog veterinarskog instituta, uz sufinanciranje Hrvatske agencije za hranu, dali su se na veliki pothvat: u periodu između 2011. i 2014. godine prikupili su čak 448 uzoraka gotovih mesnih proizvoda domaćih industrija iz kategorije kobasica, suhomesnatih i polutrajnih suhomesnatih proizvoda, a potom su u njima mjerili količinu aditiva i konzervansa,...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....