Ispijanje tri do pet šalica kave dnevno moglo bi za 20 posto smanjiti izglede za razvoj Alzheimerove bolesti, pokazalo je novo izvješće Instituta za znanstvene informacije o kavi (ISIC).
Znanstvenici su otkrili da dva sastojka kave, kofein i polifenoli, mogu spriječiti pojavu amiloidnih plakova i neurofibrilarnih čvorova u mozgu, dva obilježja Alzheimerove bolesti, objavljeno je u četvrtak na internetskoj stranici ISIC-a.
Kofein i polifenoli također mogu smanjiti upalu i propadanje moždanih stanica, posebice u hipokampusu i korteksu, dijelovima mozga povezanim s pamćenjem.
Alzheimerova bolest pogađa jednog od 20 ljudi starijih od 65 godina, što je trenutačno 26 milijuna ljudi širom svijeta.
Udruga oboljelih od Alzheimerove bolesti predviđa da će do 2051. godine samo u Velikoj ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....