UDRUGA POTROŠAČA

Slovenci testirali 13 sredstava i otkrili: Ovo su najbolje kreme za sunčanje

Ilustracija,plaža
 Tom Dubravec/ Cropix
Najbolje kreme za sunčanje su iz DM-a, Müllera i Spara, najskuplji Vichy ne štiti

Visoka cijena ne znači i učinkovit proizvod - tako se mogu sažeti rezultati testa sredstava za sunčanje koje je u specijaliziranom laboratorjiu provjerila slovenska udruga za zaštitu potrošača te između 13 primjeraka odabrala tri najkvalitetnija.

Na testu je provjeravano koliko su uzorci krema hidratantni, što je uvjet koji je zadovoljila trećina proizvoda, a dalje se ispitivalo i ono najvažnije - kakvu zaštitu kreme pružaju pred opasnim UVA i UVB zrakama te kakav je omjer zaštite između ta dva tipa zraka, koji bi prema pravilima trebao biti tri prema jedan u korist zaštite od UVB-a.

Na testu su se tako našli sljedeći proizvodi: Sundance sensitive Sonnenbalsam, Sparov Sun Kiss Sensitiv Sonnen-Spray, Müllerov Lavozon Sonnenmilch, Garnierov Ambre Solaire Sensitive Expert+, La Roche Posay-Anthelios Invisible Spray, Nivea Sun UV Dry Protect Sport Creme-Gel, Hawaiian Tropic Satin Protection, Piz Buin Moisturising Sun Lotion, DM-ov Alverde Sensitiv Sonnenmilch, Eucerin Oil Control Dry Touch Sun Gel-Creme, Lavera Sensitiv Sonnenspray, Vichy Capital Soleil Sonnenspray mit Hyaluron i Biosolis Sonnen Spray, od kojih su najveću ocjenu “vrlo dobar” dobila prva tri nabrojana, a posljednja tri nisu zadovoljila test.

Dapače, Vichyjev, Laverin i Biosolisov proizvod, prema testu, uopće nemaju zaštitu u skladu s deklariranim faktorom, a manjkava im je i ambalaža te označavanje. Tri najbolja proizvoda cjenovno su najjeftinija, a najbolje ocjene dobili su po pitanju stvarne zaštite u odnosu na deklariranu, hidratacije i mikrobiološkog sastava.


Imate prijedlog za Veliku škrticu? Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 07:28