Jeste li znali da vrlo česta oštećenja cakline uzrokuju kemijski agensi, a jedan od glavnih krivaca su zaslađeni i gazirani napici. Oni svojim kemijskim sastavom uzrokuju pojačanu zakiseljenost unutar usne šupljine što dovodi do demineralizacije cakline i uzrokuje njenu eroziju.
Defekti koji nastanu vrlo teško se saniraju i, ako pacijent ne prestane s konzumacijom takvih napitaka, dovodi u opasnost sve zube koji u konačnici završe vađenjem.
Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr
Stoga bi sokovi trebali biti samo rijetka navika u posebnim prilikama, posebno za one kod kojih je to uzrok osjetljivosti zuba. Inače, istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da je kod ispitanika koji su pili jednaku količinu gazir...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....