Nekoć, kad smo se zaželjeli šećera, znali smo gdje ćemo ga naći - u sladoledu, kolačima, bombonima i ostalim slatkišima. A kad smo nagomilali previše kilograma ili pak postali svjesni da puno šećera šteti zdravlju, znali smo kako ga izbaciti s jelovnika - izbjegavajući iste te namirnice. No, vremena su se promijenila i smanjiti unos šećera više nije tako lako, jer on je u gotovo svim namirnicama koje jedemo, od slatkiša preko gaziranih pića, sokova, energetskih i vitaminskih napitaka do slanih jela, raznih umaka, kečapa, konzerviranog povrća, suhomesnatih proizvoda, kruha i tjestenine...
Od deserta do slanih jela
Takozvani dodani šećer, odnosno šećer koji nije prirodno prisutan u namirnicama (ili koji sami stavljamo u hranu) nego je dodan u njih tijekom industrijske ob...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....