Diljem svijeta pokrenuta je kampanja koja naglašava povezanost sve veće konzumacije šećera i porasta broja pretilih i dijabetičara. Stručnjaci pozivaju proizvođače hrane da smanje količinu šećera u namirnicama za 30 posto.
U poslijednjih deset godina, stručnjaci su pozivali na smanjenje soli te se konzumacija smanjila za 15 posto. U kampanji se navodi kako je šećer kao sastavni dio nekih namirnica nepotreban izvor kalorija. Nema veliku nutritivnu vrijednost te ne stvara osjećaj punoće i jedan je od glavnih uzročnika pretilosti i dijabetesa.
U kampanji pokrenutoj u Londonu na Wolfson institutu za preventivnu medicinu, navode kako je moguće da se skriveni šećer nalazi čak i u kruhu. Voditelj istraživanja kardiolog Aseem Malhotra navodi kako je šećer ne samo jedan od uzročni...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....