SAMSUNGOV mEMR SUSTAV

TEHNOLOŠKI ISKORAK NA REBRU Novi sustav kartona, liječnici će sve moći vidjeti preko mobitela

ZAGREB - Novi sustav za mobilno praćenje elektroničkih medicinskih zapisa (kartona) pacijenata pod nazivom mEMR predstavljen je danas u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Zagreb, a novi kartoni trebali bi uvelike olakšati posao liječnicima u praćenju pacijenata i značajno smanjiti vrijeme reakcije u hitnim slučajevima.

Sustav mEMR omogućava liječnicima udaljeni pristup u praćenju pacijenata i njihovih elektroničkih medicinskih zapisa, korištenjem mobilnih mreža i uređaja najnovije generacije. Pristup sustavu zaštićenom vezom jamči povjerljivost i dostupnost podataka te omogućava komunikaciju s postojećim bolničkim informacijskim sustavom u realnom vremenu.

Također, liječnici brzo pronalaze informacije o pacijentima, prate vlastiti raspored i informacije vezane za konzilijarne i polikliničke preglede, laboratorijske nalaze i operacije.

Zahvaljujući mEMR sustavu liječnici mogu jednostavno nadzirati stanje svojih pacijenata i voditi vlastite bilješke s bilo koje lokacije te istovremeno dobivati obavijesti u pokretu o ključnim događajima, poput završetka i validacije laboratorijskih nalaza.

Pilot program rezultat je suradnje KBC-a Zagreb, vodeće zdravstvene ustanove u Hrvatskoj, te tvrtki IN2 i Samsung Electronics kao implementatora.

Riječ je o Samsungovu proizvodu, koji je za hrvatsko tržište prilagodio IN2. Osim kvalitetnije usluge pacijentima, za novo inovativno rješenje rečeno je da može donijeti i znatne uštede hrvatskom zdravstvu.

KBC Zagreb je tek druga bolnica na svijetu opremljena ovakvim sustavom. Trenutno ga ima još samo ugledna američka klinika Mayo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 00:50