JOŠ STIGNETE

U 30 dana izgubio je 6 kila sala s trbuha, a napravio je samo jednu promjenu: ‘Potpuno me preobrazilo‘

Ilustracija

 Krisana Antharith/Panthermedia/Profimedia/Krisana Antharith/panthermedia/profimedia
Osim što je smršavio, i to baš na najkritičnijem mjestu, značajno mu se popravio san, osjećao se bolje i bio u boljoj formi

Jedan je Australac izgubio 6 kilograma masnoće s trbuha i to tako što je napravio samo jednu primjenu u životu - odrekao se alkohola, piše Daily Mail.

James Swanwick, voditelj programa Alcohol Free Lifestyle (Život bez alkohola, prev.) odlučio je prestati piti na 30 dana kako bi otkrio kakav će to utjecaj imati na njegovo zdravlje. No rezultati su bili tako dramatični, da je odlučio zauvijek reći zbogom piću i posvetiti se promoviranju trezvenog načina života.

Nakon prvih 30 dana bez alkohola, Swanwick je izgubio nevjerojatnih 5,9 kg s područja trbuha.

U svibnju 2021. godine, dok je sjedio u jednom restoranu u SAD-u i jedva jeo od silnog mamurluka, odlučio je pokušati na 30 dana ostaviti piće.

Taj poduzetnik i investitor kaže kako ga je tih 30 dana bez alkohola potpuno preobrazilo.

James kaže kako nikada nije pretjerivao u piću ili bio ovisnik o alkoholu, već je pio samo u društvu. Ipak, to ga je počelo činiti nesretnim.

‘Najdulje što sam u svom odraslom životu bio bez pića je možda tjedan dana, pa je prestanak konzumiranja alkohola na 30 dana bio pravi poduhvat‘, kazao je.

Dodaje i kako su prva dva tjedna bila najteža.

‘Kad bih izašao s prijateljima i naručio vodu, oni su me zafrkavali. Govorili su mi da nisam pravi Australac ako ne pijem‘, rekao je.

Međutim, ostao je pri svojoj odluci i nakon 30 dana izgubio čak 5,9 kilograma.

Najviše masnoće izgubio je upravo s trbuha jer je poznato da se kod muškaraca koji redovito piju, salo najviše nakuplja upravo na tom području.

No to nije sve. Osim što je smršavio - i to baš na najkritičnijem mjestu - značajno mu se popravio san, osjećao se bolje i bio u boljoj formi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:40