Svečana obljetnica

Udruga Nismo same proslavila sedmi rođendan i najavila dva nova, važna projekta

 Ivana Kalogjera, Goranka Perc, Niksa Bratos.
 

 Ivana Grgic/Cropix
Udruga je najpoznatija po projektu „Nisi sama – ideš s nama!“ za besplatan taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapije

Udruga Nismo same, koja okuplja žene oboljele i liječene od malignih bolesti, obilježila je u četvrtak sedam godina rada i predstavila dva nova projekta. „Niste sami – u spomen mami“, projekt je koji će pružiti podršku djeci umrlih onkoloških pacijentica, a unutar kojeg će se osnovati posebni fond koji će brinuti o dobrobiti te djece i omogućiti im kvalitetnije i sadržajnije odrastanje. Udruga je najavila i nastavak projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ koji se, zbog fizičke izoliranosti otoka, a s ciljem daljnjeg informiranja zajednice, proširuje na hrvatske otoke Ugljan, Cres i Korčulu, ali i druge.

„S velikim veseljem predstavljamo dva nova projekta koji odražavaju našu predanost u pružanju podrške oboljelim ženama i njihovim obiteljima. Naš projekt ‘Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama‘ proširuje se na hrvatske otoke, a osmislile smo i novi projekt za djecu koja su prerano ostala bez majki, za početak za djecu naših autorica, članica i korisnica naših usluga koje su nam stalno u srcu. Projekt ‘Niste sami – u spomen mami‘ pokazat će djeci da nisu sama, potrudit ćemo se da osjete ljubav i podršku koja im je bezuvjetno potrebna - rekla je Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same.

Ta je udruga najpoznatija po projektu „Nisi sama – ideš s nama!“ za besplatan taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapije. Udruga je do sada osigurala više od 29.000 besplatnih taksi vožnji za 885 korisnica u ukupnoj vrijednosti od 257.801,38 eura. Kroz EU projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“, Udruga je provela inicijativu „zdrava kava s doktorima“ u 16 gradova diljem Hrvatske s ciljem informiranja, educiranja, povećanja svijesti građana o važnosti prevencije te pružanja podrške onkološkim pacijenticama i njihovim obiteljima. Projekt je okupio više od 600 sudionika i 56 liječnika.

Također, u travnju 2023. godine Udruga je otvorila svoju prvu izložbu „Ja sam snaga“ nagrađivanog fotografa Vjekoslava Skledara, a glavni cilj je destigmatizirati onkološke pacijentice kroz fotografske portrete i emotivne priče deset hrabrih žena koje su se susrele s gubitkom kose tijekom procesa liječenja. Izložba se dosad mogla razgledati u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar, Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, KBC-u Zagreb, Arena Centru, Velikoj Gorici, Slavonskom Brodu, Mariji Bistrici, a u najavi su i brojne druge lokacije. Udruga provodi i druge projekte kao što su „Nisi sama – pitaj bez srama“, „U listopadu nosimo roza“ i „Book club“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:27