'Ultra-procesuirana hrana koja uključuje zašećerene pahuljice, pileće medaljone, pizzu i kruh unaprijed izrezan na šnite, mogla bi povećati rizik od pojave raka, tvrdi najnovija studija.
Brza hrana i gotova jela u nekim razvijenim zemljama čine čak 50 posto ukupnih obroka što pridonosi razvoju karcinoma, ustanovili su znanstvenici iz Brazila i Francuske, piše Independent.
Istraživački tim sa Sorbonne u Parizu i Sveučilišta Sao Paula, otkrili su da je 10-postotno povećanje u unosu procesuirane hrane povezano s 12-postotnim povećanjem rizika od raka. Znanstvenici su uočili i povećanje rizika od raka dojke za 11 posto.
Nezavisni stručnjaci otvorili su i pitanje klasifikacije koje, čini se, sugerira da je domaća hrana (kruh, sir i keksi), puno sigurnije i zdravija.
Znanstve...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....