Mehanizmi kojima se stvara osjećaj gladi su složeni, kao i oni kojima se stvara želja za ugodom. Neke namirnice pojačavaju osjećaj ugode, ali su na crnoj listi dijetetičara. Riječ je o prženim krumpirima, trajnim suhim kobasicama, majonezi i trajnim sirevima. No, ako pripazimo malo tih “loših” namirnica ponekad ipak možemo jesti. Jedina mudrost je da uz njih paralelno konzumiramo namirnice koje će pomoći u njihovoj razgradnji.
Prženi krumpirići prave su male kalorijske bombe. Prženi u dubokom ulju poput spužve upijaju masnoće. Kako bismo se suprotstavili štetnom utjecaju tolikih masnoća dobro je pomfrit kombinirati s mahunarkama (mahune, grah, grašak, leća…) jer sadrže u sebi lecitin, tvar koja pomaže u lakšoj razgradnji masti djelujući posredno na poboljšanje disperzij...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....