ISTINA O SPOLOVILU

VELIČINA I OPSEG NISU BITNI? Znanstvenici otkrili što čini penis lijepim i kakav je najprivlačniji ženama

 Colourbox

U studiji koja se bavi pitanjem brine li uopće žene ako je penis kirurški korigiran zbog hipospadije (urođenog defekta gdje otvor mokraćovoda nije na pravom mjestu, odnosno na glaviću penisa), znanstvenici su istražili za koje karakteristike muških genitalija pripadnice ljepšeg spola najviše mare.

Istraživanje je objavljeno u znanstvenom časopisu Journal of Sexual Medicine pod nazivom 'Što penis čini lijepim?', a švicarski istraživači su saznali da svih 105 ispitanih žena, od osam ponuđenih karakteristika, najmanje brine pozicija i izgled urinarnog otvora što je 'jedna od najčešćih malformacija penisa'.

Javlja se kod 0,3 do 0,5% novorođenih dječaka te je kirurški korigirano u prvoj godini njihovog života, no muškarci s operiranim hipospadiasom su puno nezadovoljniji izgledom svog penisa.

No, gdje su na ljestvici točno dužina i opseg? Nalaze se pri dnu ljestvice - na šestom i sedmom mjestu. Naime, ženama u dobi od 16 do 45 godina koje su sudjelovale u istraživanju najbitniji je opći izgled, redom ovako: koža, oblik glavića, izgled skrotuma, i izgled pubičnih dlaka.

A otkriveno je kako s godinama žene sve manje i manje brine išta od toga: što je žena starija i seksualno zainteresiranija, više prihvaća izgledom različite penise.

Istraživanje je prenio i Cosmopolitan, a njihove čitateljice poduprle su istraživanje: od njih 1100, 89% kazalo je kako im nije bitna veličina partnerovog penisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:38