SPORT U DOBA KORONE

VIDEO: BRAČNI PAR ISTRČAO MARATON NA SVOJEM BALKONU Prešli s jedne strane na drugu više od 2100 puta, izazov trajao 5 sati, 9 minuta i 39 sekundi

Collin Allin sa suprugom Hildom
 Collin Allin / INSTAGRAM
 

U doba karantene zbog pošasti konavirusa ljudi se u svojim domovima nastoje baviti raznim sportskim aktivnostima, a jedan je južnoafrički par na svojem balkonu u Dubaiju uspio istrčati maraton.

Collin Allin (41) i njegova supruga Hilda u subotu su na svojem 20 metara dugačkom balkonu uspjeli pretrčati 42,2 kilometra, prešavši s jedne strane na drugu više od 2100 puta.

Na fotografiji na kojoj je prikazana štoperica, podijeljenoj na društvenim mrežama, vidi se da su rečenu udaljenost prešli za 5 sati, 9 minuta i 39 sekundi.

- Uspjeli smo - napisao je Colin na Instragramu uz hashtag #balkonskimaraton. Čestitao je pritom supruzi na prvom istrčanom maratonu i zahvalio se na riječima ohrabrenja svima koji su ga pratili online.

- Ljudi, hvala vam svima na potpori. Bilo je sjajno trčati uz vas - napisao je.

Collinova i Hildina kći Geena (10) bila je sutkinja. Na balkonu je postavila natpis "start" i "cilj" te je za vrijeme balkonskog maratona roditelje opskrbljivala vodom i grickalicama, puštajući im i poticajnu glazbu.

Collin je najavio i organizaciju "još veće te sveobuhvatnije utrke koja će uključiti više sudionika". Moći će im se pridružiti svi oni koji su sad zatvoreni u svojim domovima, a željeli bi malo "ispružiti noge" i uz njih pretrčati bar nekoliko kilometara.

- Želimo pomoći ljudima da skrenu misli s problema i da razmišljaju o nečemu drugom..., da se međusobno povežu u trenucima kad smo svi zabrinuti zbog širenja koronavirusa - rekao je Collin u petak prije maratona.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Balcony Marathon Course rest this morning .. had conflicting data between our watches and can’t get faster than 10min/km so not sure how guys doing it at 6min pace ??? Also testing new pair of @on_running and they feel pretty solid.. so in for 7hrs odd at that pace ... #fortheloveofsport #oneobsession #GRID #globalrunningindoors . . . . #triathlon #triathlete #triathlontraining #triathletesrock #doyouevencustombro #aeroiseverything #shutupandride #cycling #timetrial #bikesofinstagram #triathletesofinsta #triathlonlife #triathleteslife #travelholic #travelgram #travelblogger #traveller #outsideisfree #bloggerstyle #bloggerlife #triathlonmotivation #roadcyclist #roadcycling #mydubai #dubaifitness

Objavu dijeli Collin Allin (@collinallin)

Na sličnu zamisao došao je i 32-godišnji Francuz koji je svoj sedam metara dugačak balkon prešao više od 6000 puta. Podvigom se također pohvalio na Instagramu. Njegovi sljedbenici hrabrili su ga tijekom maratona koji je trajao više od šest sati.

Još jedan Francuz svoju terasu optrčao je 727 puta, istrčavši na kraju ukupno 42,2 kilometra za nešto više od pet sati. Nagrađen je dugotrajnim pljeskom susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2023 07:10