ČVRSTA ODLUKA

VIDEO: DOBIO TROJKE I ODLUČIO DRAMATIČNO SMRŠAVITI 'Shvatio sam da ako ne što ne poduzmem, neću moći gledati svoju djecu kako odrastaju'

 Foto: Facebook

Mladi otac koji se cijeli život borio s debljinom, smršavio je sa 152 kile na samo 57 kila nakon što su mu se rodili trojci i dali nov smisao njegovom životu.

Martin Woodsford iz Barryja u Južnom Walesu, uspješno je smršavio promijenivši svoj način prehrane i redovitim vježbanjem.

Nagomilane kile ovom su 43-godišnjaku počele stvarati probleme već tijekom djetinjstva u kojem je trpio različita maltretiranja, a njegova je kilaža rasla i padala od tinejdžerskih dana pa sve do tridesetih godina.

Međutim, Martin je najviše kila – čak 152 – imao neposredno nakon preranog rođenja svojih trojčeka 2008.

'Rodili su se mjesec dana prerano zbog čega su imali različite zdravstvene probleme. To je bilo teško vrijeme i praktički sam živio u bolnici zbog čega su jako patile i moje prehrambene navike', ispričao je Martin.

Novi otac ubrzo je počeo patiti od raznih bolesti i poremećaja vezanih uz njegovu prekomjernu težinu uključujući visoki krvni tlak, dijabetes, išijas i slično.

Kako su posjeti liječniku postajali sve češći, Martin se pobojao da će umrijeti. Tada je čvrsto odlučio promijeniti nešto jer je shvatio da u suprotnome neće moći gledati sviju djecu – Harveya, Maisie i Maxwella i prvu kćer Rosie – kako odrastaju.

'Bio sam u jako lošem stanju i počeo sam se iskreno bojati da ću umrijeti. No 2012. sve se promijenilo. Probudio sam se i nešto se u meni prelomilo. Razmišljao sam o svojoj djeci, o trojcima koji su se morali boriti za život i znao sam da je red i na meni da se izborim za svoj život. Nisam želio da moja djeca ostanu bez oca.'

Martin se priključio grupi za mršavljenje, a nakon što je izgubio puno kila proglašen je Misterom Elegancije 2016. (titula koje se dodjeljuje osobama koje su izgubile najviše kila)

Uspio je u svojem naumu zahvaljujući strogom režimu prehrane i vježbanja.

'Počeo sam hodati svaki dan po 15 minuta i polako povećavao to vrijeme. Također sam krenuo u teretanu zajedno sa svojim prijateljem Neilom. Upisao sam se čak i na step i jazz dance.'

Gubitak kilograma značajno mu je poboljšao zdravlje te sada više ne uzima nikakve lijekove, uključujući i one za dijabetes.

'Nikad se više neću vratiti u prijašnje stanje i poručujem svima da ako sam ja mogao to učiniti – mogu svi!'









Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 07:51