TEŠKA BOLEST

VIDEO: PROVJERITE ČEKA LI VAS ALZHEIMER Jednostavan test s ravnalom i kikiriki maslacem možete napraviti i kod kuće

 Screenshot

Mala količina maslaca od kikirikija i ravnalo su sve što vam treba kako bi otkrili imate li vi ili neki član vaše obitelji razloga za brigu. Ovaj jednostavan test koji je otkrila studentica Jennifer Stamps koja je vodila istraživanje na sveučilištu na Floridi, može se izvesti kod kuće i nevjerojatno je jeftin, a koristi se kako bi dijagnosticirali prve simptome Alzheimera.

Jennifer je shvatila kako oboljeli od Alzheimera teško osjete mirise udišući na lijevu nosnicu. Dok kroz desnu nosnicu mogu osjetiti miris maslaca od kikirikija na 20 centimetara, istu namirnicu trebaju primaknuti 10 centimetara bliže kada se radi o lijevoj nosnici.

Jedna od prvih stvari koja slabi kod Alzheimerove bolesti je prvi kranijalni živac koji je zadužen za osjet njuha. Stoga ako ta sposobnost slabi, možda se radi o prvim simptomima teške bolesti. Dobra vijest je to što vam ranim otkrivanjem Alzheimera liječnici mogu dati lijekove koji će odgoditi mučne posljedice od kojih je prva demencija. Također, obitelj dobiva na vremenu da se prilagodi ovoj situaciji.

istraživanje je objavljeno u znanstvenom časopisu Journal of Neurological Sciences.

Ako sumnjate na Alzheimer, isprobajte ovaj test.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 07:23