VELIKA AKCIJA ZDRAVOG MRŠAVLJENJA

VIDEO Ruth Grozaj iz Zagreba: Imam 22 godine i loše ću proći s ovoliko kila

ZAGREB - Jedna vaga i troznamenkasta brojka koju je pokazala bile su presudne da se studentica ekonomije Ruth Grozaj odluči na akciju.

- Već dugo pokušavam smršavjeti i pomislila sam da je ovo jedinstvena prilika. Bavila sam se dugo sportom. Igrala sam vaterpolo, a onda sam najednom stala kad sam se upisala na fakultet. Prestala sam se kretati. I eto sad sam na stotki - smije se Ruth.

SPECIJAL: SVE O AKCIJI JUTARNJEG LISTA I VITE

Za početak 7 kilometara

Vaterpolom ju je zarazio njen brat Tomislav. Kao mala igrala je s dečkima, jer nije bilo ženskog kluba. No, čim se osnovao ženski vaterpolo klub “Zagreb” zaigrala je za njih.

- Sada više ne igram uopće. Odem na utakmice i navijam, to je to. Problem je što sam nastavila jesti kao prije, a nisam ništa trošila već samo sjedila - rekla je. Vrlo je odlučna da akcijom “Voli svoje tijelo” započne novo poglavlje u životu. Obitelj je uz nju i svi su vrlo ponosni što kreće u akciju zdravog življenja. Mama je najaktivnija u želji da bude uz svoju kćer. U utorak, prvoga dana akcije, ona i mama prehodale su sedam kilometara.

- Hodale smo od Mirogoja do Velesajma i ne samo da smo izdržale, nego se i super osjećale. U utorak sam za doručak jela žitarice s mlijekom, međuobrok mi je bio voće s krekerima, ručak tjestenina s paradajzom i salata, potom dvije naranče. Za večeru sam pojela dvije tanke kriške kruha s tunom. Jesam li gladna? Uopće ne - kaže djevojka. Pa u čemu je onda tajna?

- Ja sam si sve lijepo posložila u glavi. Odlučila sam smršavjeti i to je to. Ne samo radi kilograma, već i zbog zdravlja. Sa svoje 22 godine još nemam nikakvih zdravstvenih problema, ali sam svjesna da će oni doći ako nastavim ovim tempom - kaže Ruth. I nakon dva mjeseca planira nastaviti u istom tempu. Mario Valentić preporučio im je da za početak samo hodaju.

Teretana, ples, pilates

- Kasnije ću pitati Marija čime bi se trebala nastaviti baviti. Je li to teretana, ples, pilates, nebitno. Odlučna sam da nastavim - kaže djevojka koja je neobično ime naslijedila od tatine mame. Za nju više nema grickanja i uživanja u finoj maminoj kuhinji, ali kaže kako joj to nimalo ne fali. Dečko Ivan daje joj punu podršku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:00