NEVJEROJATNA PRIČA

Vjerna gledateljica upozorila reporterku da ima rak: ‘Molim te, provjeri tu izraslinu‘

Victoria Price
 Twitter/instagram
‘Da nisam primila taj email ne bih otišla liječniku, a moj karcinom bi se nastavio širiti. To je strašno‘

Američka TV novinarka Victoria Price nedavno je otkrila da ima tumor na štitnoj žlijezdi, a sve zahvaljujući vjernoj gledateljici koja je primijetila izraslinu na njezinom vratu.

U zadnjih nekoliko mjeseci istraživačka novinarka na WFLA News u Tampa Bayu pridružila se kolegama u izvještavanju o pandemiji koronavirusa i nije bilo previše vremena da se brine za svoje zdravlje.

- Kao novinarka imala sam puno posla otkako je počela pandemija. Smjene kojima nije bilo kraja, a događaja za izvještavanje nikad više. Morala sam se prilagoditi radu na daljinu i u mom slučaju preuzeti ulogu istraživačkog novinara. Pratili smo najvažniju zdravstvenu priču stoljeća, ali zdravlje mi je bilo zadnje na pameti, napisala je na Twitteru.

- Sve dok prošloga tjedna nisam dobila mail od jedne gledateljice, koja je na mom vratu primijetila izraslinu. Napisala mi je da ju je podsjetila na nešto slično što je ona imala. U njezinom slučaju riječ je bila o karcinomu, piše dalje Victoria.

- Molim te, idi provjeriti je li sve u redu sa štitnom žlijezdom, napisala je gledateljica u mailu.

Victoria Price odmah je pohitala liječniku koji je utvrdio da je njezina izraslina također karcinom.

Novinarka s diplomom Sveučilišta Boston rekla je da u ponedjeljak ide na operaciju da joj izvade tumor i neke limfne čvorove.

- Liječnici kažu da se širi, ali ne previše. Nadamo se da će ovo biti moja prva i zadnja operacija, nappisala je u tvitu dodajući da se ona i liječnici nadaju da kemoterapija zasad neće biti potrebna.

- Da nisam primila taj email, ne bih otišla liječniku, a moj karcinom bi se nastavio širiti. To je strašno. Zauvijek ću biti zahvalna toj ženi, koja nije imala nikakvu obvezu da upozori mene, potpunu strankinju.

Svoj istup na društvenim mrežama završila je riječima.

- Svijet je ovih dana surovo mjesto. Ne zaboravite se brinuti o sebi. Brinite se jedni za druge, poručuje novinarka s Floride.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:30