TATJANA DIVJAK

Vještine bez kojih se ne može - Pozitivno razmišljanje

Pozitivno razmišljanje

Nekada sam bila nervozna i lako planula na svaku sitnicu. Stresni način života doveo me do toga da sam vikala na ljude na poslu, iako mi je nešto drugo "diglo tlak".

A onda sam odlučila promijeniti se: čuti, govoriti, misliti, vidjeti i činiti samo pozitivne stvari. Prestala sam s tužaljkama, kritikama, ogovaranjima, ljutnjom.

Počela sam propuštati pješake na pješačkom prijelazu s osmjehom na licu, dala sam prednost i automobilu čiji se vozač drsko gurao pred ulaskom u raskrižje.

Tko zna, možda je taj drznik kirurg kojeg su zvali da spasi nečije dijete, nečiju majku, nečijeg najboljeg prijatelja! U uredu se nisam uključila u temu postizborne kuhinje; ja sam svoje rekla na izborima.

S iskrenim zanimanjem počela sam pitati ženu na blagajni samoposluživanja: “Kako ste?”, a ona je, dotad mrzovoljna lica, uzvratila osmjehom i ljubaznošću. Prestala sam kritizirati i prosuđivati druge ljude i događaje, a nisam niti ogovarala ikoga. Moj se svijet promijenio.

Ideja za rješenje toga problema:

Pokušajte i vi! Misliti pozitivno ne znači da ćete ignorirati svijet oko sebe ili, ne daj Bože, zabiti glavu u pijesak.

Iznenadit ćete sami sebe! Današnji će vam se dan toliko svidjeti da ćete poželjeti nastaviti tako i sutra, i dan iza. I svaki put kada vam glavom proleti negativna misao, protjerat ćete je i pomisliti na nešto pozitivno.

Napokon će vam postati jasno da nemate vremena za negativnost i da vam ona nepotrebno crpi dragocjenu energiju. Dan završite pomislivši na sve što ste doživjeli, sa zadovoljstvom i zahvalnošću.

Promatrajte posljedice svog promijenjenog ponašanja. Ne samo da vas drugi ne nerviraju, nego se i sami osjećate ugodnije u svojoj koži. Imate više vremena, energije, ideja. Počnite već danas!

Tatjana Divjak je life coach, kolumnistica magazina Sensa, kolumnistica tjednika Lider, autorica dviju knjiga s područja osobnoga razvoja i osoba zaljubljena u život. Diplomu i pravo na titulu Life Coach L. C. H.

Stekla je 2005., po završetku škole za Life Coaching u Engleskoj kod Curly Martin, nakon dugogodišnje poduzetničke karijere, koja je uključivala i vođenje vlastite marketinške i PR agencije.

Njezini klijenti su osobe koje žele bolje i kvalitetnije živjeti, a u individualnom radu s njima Tatjana nalazi zadovoljstvo, uspjeh, sreću i mir. Radi ono što voli i voli ono što radi.

Članica je European Coaching Institutea, Europskog udruženja za trenere. Više o Tatjani možete doznati na njezinoj web stranici www.tatjanadivjak.hr, a njezin radi pratiti i putem Facebook grupe Tatjana Divjak Life Coach te stranice na Facebooku biblioteke Nar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2023 23:36