Ono što ga čini tako pogubnim činjenica je da ga je vrlo teško izbjeći - proizvođači ga skrivaju u mnoštvu proizvoda kako bi ih učinili privlačnijima. Ima ga u juhama, umacima za tjesteninu, salatnim preljevima, kruhu, naravno u keksima i biskvitima. A vrlo je lako unijeti u organizam velike količine šećera i iz onih namirnica koje nose atribut "zdrave".
Zašto je za zdravlje tako važno srezati unos šećera?
Većina nas konzumira previše šećera iz raznih napitaka te iz hrane kao što su keksi, biskviti, bijeli kruh i tjestenina.
Normalno, proteini, vlakna i zdrave masnoće (iz namirnica kao što su maslinovo ulje, avokado i masna riba) trebali bi smanjiti brzinu kojom naše tijelo metabolizira šećer, zato što je za procesuiranje takve hrane organizmu potrebno više vremena. N...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....