Znate li što jedete? Možete pogledati količinu kalorija ili masti, no koliko nas prouči sastojke svog omiljenog jela?
Sastavom nekih namirnica mogli bi ostati prilično šokirani. Naime, sir u listićima uopće nije sir, čisti šećer zamaskiran je pod sasvim drugim imenima, a maslinovo ulje nije toliko djevičansko kao što mislite.
To je otkriveno u istraživanju časopisa Reader's Digest, koji je intervjuirao desetke stručnjaka za svoj članak '50 tajni koje vam proizvođači hrane ne žele otkriti'.
- Šećer je, najčešće ukoliko ga ima puno u proizvodu, označen terminima 'glukozno-fruktozni kukuruzni sirup', 'dekstroza', 'sok šećerne trske', 'agavin nektar'. Drugi trik je da proizvođači namjerno koriste više vrsta šećera, kako na listi sastojaka šećer ne bi bio na prvom mjestu - k...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....