Premda je većina uvjerena da će se zaraziti salmonelom iz jaja ili mesa, stvarnost je posve drugačija. Hrana životinjskog porijekla čini tek mali dio zaraza ovom bakterijom, a puno veći postotak uzrokuju zelene biljke.
Kako piše portal Popular Science, dobra je vijest da jaja i meso nisu jedini krivci za probavne probleme, no loša je vijest da se ni ne može puno učiniti kako bi se izbjegle još opasnije namirnice s patogenima. Sushi, nedovoljno kuhano meso i sirova jaja samo su kap u moru namirnica koje prenose salmonelu i čine 21,8 posto uzroka zaraze.
Manje je poznato da salmonelu često prenosi lisnato zeleno povrće, ali i biljke iz porodice tikvovki u što spadaju dinje, buće i bundeve, krastavci itd. Te dvije vrste biljaka odgovorne su za 28% zaraza prema Američkom centru za...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....