U UMJERENIM KOLIČINAMA

ZAŠTITA OD DEBLJINE IDIJABETESA Čašica tekile donosiviše od dobrog raspoloženja

 Photomag/ Wikimedia Commons
Agavin bi se mogao koristiti kao alternativni oblik zaslađivača
Agavin bi se mogao koristiti kao alternativni oblik zaslađivača

Kako se čini, čašica tekile može nam donijeti i nešto više od samo dobrog raspoloženja na nekom tulumu. Naime, nova istraživanja pokazuju da bi ovo piće, naravno u umjerenim količinama, moglo biti i korisno za zdravlje. Meksički znanstvenici su na nedavnom kongresu Američkog udruženja kemičara (ACS) predstavili rezultate svog novog istraživanja koji su pokazali da su agavini, prirodni šećeri koji potječu od biljke agave od koje se i radi ovo popularno piće, u laboratorijskim pokusima zaštitili miševe od razvoja dijabetesa tip 2 kao i od debljine uzrokovane neodgovarajućom prehranom.

Autori ove studije podijelili su miševe u sedam skupina, od kojih je jedna skupina dobivala prehranu koja je uključivala čistu vodu, dok su ostale skupine dobivale vodu s dodatkom aspart...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 19:34