POČELA KAMPANJA 'BICIKLOM NA POSAO'

Zašto ne biste na posao išli biciklom, a pritom osvojili i niz nagrada?

 Tin Bedenko / Tin Bedenko
Kampanja kojom se želi potaknuti građane da što više koriste bicikle traje do 2. lipnja, a svi koji se prijave za sudjelovanje mogu osvojiti različite nagrade.

U ponedjeljak je dijeljenjem besplatnog doručka biciklistima službeno započela nacionalna kampanja “Biciklom na posao” u organizaciji Sindikata biciklista. Kampanja će trajati do 2. lipnja, a cilj je motivirati zaposlene građane da koriste bicikl za prijevoz do posla.

Više od 400 tvrtki te nekoliko tisuća biciklista iz čitave Hrvatske se već prijavilo za sudjelovanje, a oni koji pokažu najviše elana u bicikliranju mogu osvojiti različite nagrade. Svi zainteresirani se mogu priključiti besplatnom registracijom na ovom linku.

“Prošle godine su sudionici kampanje samo u Zagrebu biciklom prošli više od pola milijuna kilometara. Ove godine je izgledno da ćemo oboriti taj rekord, s obzirom na to da se akcija odvija po čitavoj Hrvatskoj te s obzirom na pozitivne reakcije tvrtki i pojedinaca kojima pristupamo. Ljudima je jasno da sudjelovanje u kampanji i vožnja bicikla znači zdravije i zadovoljnije zaposlenike te čišće gradove,” objasnio je Marko Stančec, voditelj kampanje iz Sindikata biciklista.

Kristina Lauš / Kristina Lauš

Među već registriranim organizacijama nalaze se Privredna banka Zagreb, VIPnet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Podravka i Dukat, a poziv građanima na sudjelovanje u kampanji uputili su i Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, kao i veleposlanstva SAD-a i Kraljevine Danske.

“Pozivam građane da se od 9. svibnja do 2. lipnja priključe kampanji te da u tom periodu malo pritisnu pedale, a poslije toga da nastave voziti bicikl više nego prije. I ja ću se uključiti u kampanju, doduše iznajmljenim biciklom jer su mojeg ukrali,” izjavio je glazbenik Darko Rundek.

Uz njega, kampanju podržava velik broj javnih ličnosti koje su obećale biciklirati na posao, uključujući komičara Maria Petrekovića, voditeljice Ive Šulentić, proslavljenog plivača Gordana Kožulja, pjevačicu Ivanke Mazurkijević, voditeljicu Maje Sever, pjevača Damira Martinovića-Mrle, voditelja Frane Ridjana i mnogih drugih.

Tin Bedenko / Tin Bedenko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. listopad 2021 00:15