ZAMIJENITE KRUMPIR

ZAŠTO OVO 'RUŽNO POVRĆE' ZA RUČAK NE BISTE ISPROBALI VEĆ DANAS? Od ove namirnice stesat ćete liniju, ojačati imunitet, a djeca će ga obožavati

 
 

Zacijelo ste čuli za korabu u novoj eri kulinarske osviještenosti, a to bi neobično i 'ružno povrće', kako ga se u gastro svijetu često naziva, mogli što češće umjesto krumpira služiti uz ručak, piše Slobodna Dalmacija.

Vjerujemo da je većini krumpira preko glave, a iako ovdje ne želimo umanjiti vrijednost i te snažne namirnice koja obiluje vitaminom C, sugeriramo da pružite priliku povrću kojeg i Nacionalni institut za rak istražuje zbog njenih potencijalnih antikanceroznih svojstava.

Koraba podsjeća na kupus teksturom i okusom, no blažeg je i slađeg okusa. I možete je jesti sirovu, kuhanu i pečenu.

Bere se od početka svibnja, tijekom lipnja, pa i u srpnju, a ova jesenska, kasna korabica može se brati sve do kraja listopada.

Ima malu energetsku vrijednost koja izn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 17:44