PROCTER & GAMBLE

Zbog malih količina kemikalije koja uzrokuje rak Amerikanci s polica povlače dezodoranse Old Spice i Secret

Ilustracija

 Krzysztof Zabłocki/Panthermedia/Profimedia
Procter & Gamble poručuju da povlačenje proizvoda ne utječe na prodaju njihovih ostalih proizvoda

Poznata multinacionalna kompanija Procter & Gamble Co. povlači neke od svojih Old Spice i Secret sprejeva i dezodoransa protiv znojenja nakon što je u nekim artiklima otkriven benzen, kemikalija koja uzrokuje rak.

Tvrtka je obavijestila prodajne lance u Sjedinjenim Državama da uklone sporne proizvode s polica proizvode i obavijestila potrošače da ih bace ukoliko su ih kupili.

Riječ je o ukupno 18 artikala, uključujući 18 sprejeva Old Spice i 10 Secreta koji imaju rok trajanja do rujna 2023. godine.

Kupci koji su kupili te proizvode imaju pravo podnijeti zahtjev za povrat novca na web stranicama Old SPice ili Secret.

Iz kompanije su upozorili da ne očekuju da bi izloženost razinama benzena u opozvanim proizvodima, koja su otkrivena prilikom testiranja, trebala uzrokovati štetne posljedice na organizam.

Procter & Gamble poručuju da povlačenje proizvoda ne utječe na prodaju njihovih ostalih proizvoda te da ih kupci mogu bezbrižno nastaviti koristiti.

Također ističu da dosad nisu primili nikakvu prijavu o štetnim posljedicama vezanim za povlačenje te da se ono provodi iz mjera opreza.

Prema znanstvenim istraživanjima, dugotrajna izloženost benzenu povećava rizik od razvoja leukemije.

Zbog malih količina benzena u proizvodima prije nekoliko mjeseci Johnson & Johnson je povukao pet proizvoda za zaštitu od sunca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2022 13:33