VELIKA NEUGODNOST

Zbog radova dio pacijenata KBC-a Zagreb bez tople vode, ravnatelj bolnice ljut na Gradsku plinaru!

Radovi u Božidarevićevoj

 Damir Krajac/Cropix
‘Obavijest o privremenoj obustavi plina dobili smo tek 29. svibnja, pa nam nije ostavljeno dovoljno vremena da osiguramo toplu vodu‘

Klinički zavod za rehabilitaciju i ortopedska pomagala KBC-a Zagreb u Božidarevićevoj ulici u utorak je ostao bez plina. Razlog? Gradska plinara Zagreb krenula je s radovima vjerojatno promjene starih plinskih cijevi.

No, obavijest je KBC-u, u čijem je sastavu Zavod, stigla tek prije pet dana, od kojih su dva bili subota i nedjelja. Netko je po svemu sudeći zaboravio da zdravstvene ustanove, među ostalim trebaju i toplu vodu, a ona je u spomenutom zavodu vezana uz plin. Drugim riječima, KBC nije imao dovoljno vremena za organizaciju novog izvora primjerice tople vode iz električnih bojlera za čiju kupovinu i montažu treba više od tri dana.

- Obavijest o privremenoj obustavi plina dobili smo tek 29. svibnja, pa nam nije ostavljeno dovoljno vremena da osiguramo toplu vodu za pacijente koji se liječe u Zavodu, kaže prof.dr. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.

U dopisu poslanom GPZ-u naglašava da je KBC neugodno iznenađen jer nije dobio službenu obavijest o kakvim se radovima radi, koliko će oni trajati i što je sve uključeno u te radove.

Ravnatelj je upozorio GPZ da je tijekom radova bilo nužno osigurati pristup sanitetskim vozilima, sigurne putove evakuacije i vatrogasni pristup, što je izostalo.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 18:30