TATJANA DIVJAK

Životne vrijednost - Znate li što vam je u životu važno?

Znate li što vam je u životu važno?

Sve je više ljudi u našoj zemlji koji ne znaju što im je važno u životu. Kažu da im je najvažnije zdravlje, a onda se iscrpljuju jurnjavom za novcem, dok ne obole.

Kažu: obitelj mi je svetinja, a onda ih nikada nema kod kuće, jer previše rade. Ne razumiju jedni druge i ne trude se shvatiti blisku osobu.

I kao društvo često se ponašamo neshvatljivo – poštujemo one koji su se itekako ogriješili o standarde koje propisuje civilizacijski krug kojem pripadamo.

Vrijednosti se formiraju na nesvjesnom nivou pod utjecajem odgoja, obitelji, okoline, društvenog sustava, religije, medija, učitelja ...

Razvijaju se i učvršćuju kako rastemo i sazrijevamo. Svatko od nas ima svoj osobni vrijednosni sustav po kojem procjenjuje je li mu nešto ili netko važan u životu. Vrijednosti nam omogućuju da upravljamo svojim emocijama i svojim ponašanjem, onime što mislimo i govorimo.

Ideja za rješenje toga problema:

Razmislite o tome što je vama važno u životu. Živite u skladu s time i svakodnevno se propitkujte, jesu li vam prioriteti u skladu sa onime što poštujete i čemu težite.

Ne pokušavajte živjeti kako drugi misle da treba, njegujte vrijednosti u koje sami vjerujete. Jedino tada ste stvarno ispunjeni. Tada ste uspješna i sretna osoba.

Tatjana Divjak je life coach, kolumnistica magazina Sensa, kolumnistica tjednika Lider, autorica dviju knjiga s područja osobnoga razvoja i osoba zaljubljena u život. Diplomu i pravo na titulu Life Coach L. C. H.

Stekla je 2005., po završetku škole za Life Coaching u Engleskoj kod Curly Martin, nakon dugogodišnje poduzetničke karijere, koja je uključivala i vođenje vlastite marketinške i PR agencije.

Njezini klijenti su osobe koje žele bolje i kvalitetnije živjeti, a u individualnom radu s njima Tatjana nalazi zadovoljstvo, uspjeh, sreću i mir. Radi ono što voli i voli ono što radi.

Članica je European Coaching Institutea, Europskog udruženja za trenere. Više o Tatjani možete doznati na njezinoj web stranici www.tatjanadivjak.hr, a njezin radi pratiti i putem Facebook grupe Tatjana Divjak Life Coach te stranice na Facebooku biblioteke Nar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 00:21