Konzumacija 'običnih' gljiva dvaput tjedno sprečava probleme s pamćenjem i govorom koji se obično počinju razvijati u šezdesetim godinama života, rezultati su istraživanja što su ga proveli znanstvenici u Singapuru, a prenosi portal TreeHugger.
Gljive na jelovniku dvaput tjedno mogle bi prepoloviti rizik od propadanja kognitivnih sposobnosti i spriječiti razvoj takozvanog blagog kognitivnog poremećaj (MCI), kažu znanstvenici s Državnog sveučilišta u Singapuru te dodaju da je studija pokazala kako su kod osoba koje su tjedno jele 300 ili više grama gljiva zamijetili manji rizik od razvoja MCI-ja.
Kažu i da je korisna konzumacija i manje količine gljiva te da su osobe koje su ih češće konzumirale ostvarile bolje rezultate na testovima. Ipak, ističu da treba provesti dodatna ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....