POPULARNA PSIHOLOGIJA

ŽELITE OTKRITI LAŽLJIVCA ILI PRIKRITI TRAGOVE VLASTITE OBMANE? Ovo su znakovi na koje svakako trebate obratiti pažnju

 iStock

Novija istraživanja pokazala su zapanjujuće rezultate i otkrila kako prosječna osoba slaže oko, otprilike, 11 puta tjedno!

Nema sumnje da ste s mnogim 'lažljivcima' svakodnevno u kontaktu, a jednako tako možda i sami sudjelujete u obmanjivanju nekoga.

Bilo da želite detektirati lažljivce među nama ili želite prikriti vlastite tragove, na ove znakove biste trebali obratiti pažnju.

GLAVA

Ukoliko vaš kolega s posla gotovo neprimjetno odmahuje glavom dok vas uvjerava da nije ukrao vašu ideju i predstavio je šefu kao svoju, vjerojatno laže.

LICE

Nakon što osoba slaže, pojavi se sekunda istine na licu, prije nego mozak ponovno preuzme kontrolu. Samo se sjetite izraza lica svoje mame prije nego je rekla da je oduševljena vašom trendi odjevnom kombinacijom. Onaj smrznuti izraz lica. Da, svi ga poznajemo i svi ga prilikom laganja imamo, manje ili više izraženog.

RUKE

Ukoliko osoba previše gestikulira rukama (upire prstima, dira se po licu, tijelu, pucketa prstima i slično) to može biti znak laganja i popratne nervoze.

GOVOR

Osoba koja laže, trudi se ponuditi preopširna opravdanja za razliku od osobe koja govori istinu. A često koriste i pauze usred govora (kako bi izmislili još detalja, naravno).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 07:12