SUPRUGE I OBITELJI HDZ-OVACA

Živimo u sretnom braku, a ZNA SE da iza uspješnog muškarca stoji mudra žena

Četvorica suparnika u stranci prisjetila su se svoje mladosti i opisali kako su zaveli svoje tadašnje djevojke, danas brižne supruge

Izbori za šefa HDZ-a sve su bliži, kampanja se zahuktala i borba do datuma 20. svibnja sve je žešća i beskrupuloznija. No tko su zapravo kandidati za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice izvan kulisa političke govornice?

Imaju li obitelj, što rade njihove supruge, što žele postati njihovi potomci i imaju li neki hobi?

Bivša premijerka Jadranka Kosor rastavljena je. Aktualna predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor razvodila se dva puta, a iz drugog braka ima sina Lovru Škopljanca. Lovro je završio Filozofski fakultet te radi kao prevoditelj na HRT-u.

Prava sportska obitelj

O Kosoričinom privatnom životu nakon drugog braka nije se u javnosti nikad puno znalo, pa tako ni o sadašnjem ljubavnom statusu. Tomislav Karamarko nije bio dostupan za komentar o svom privatnom životu, ali navodno sa suprugom s kojom ima dvoje djece ne živi na istoj adresi od proljeća prošle godine.

Bivši ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko nije se želio odazvati razgovoru o ovoj temi. Ostala četvorica, Milan Kujundžić, Darko Milinović, Domagoj Ivan Milošević i Drago Prgomet, imaju, prema vlastitim riječima, uzoran bračni život.

Darko Milinović u braku je već 24 godine. Svoju je suprugu Blaženku upoznao u svom rodnom gradu Gospiću. Znali su se i prije nego što su započeli vezu, tako da se baš nije radilo o nekom sudbonosnom susretu gdje frcaju iskre. U braku im se rodilo troje djece. Blaženka, koja je ekonomistica, danas radi u svojoj struci u Hrvatskim šumama u Gospiću i ima hobije baš kao i njen suprug.

- Mi smo vam jedna sportska obitelj. Ja igram nogomet od malena, ali već deset godina svakog petka i nedjelje s istom ekipom u Gospiću “haklam” mali nogomet. Ekipe nam se zovu Bijeli i Plavi i ozbiljno doživljavamo naše susrete pa neki put bude i oštro - smije se saborski zastupnik.

Dodao je kako njegova Blaženka također redovito ide na fitness i u tome uživa, sin Marko lud je za skijanjem, a najstarija kći za rolanjem. Milinović kaže i kako ga je sport “izvlačio” kad je bio ministar.

Kćeri na ekonomiji

- Na toj funkciji često ste na nekim ručkovima i večerama, što se onda kroz neko vrijeme i vidi. Ja sam uvijek pronalazio ispušni ventil u sportu - rekao je.

Od njihovo troje, samo je još jedno dijete u Gospiću. To je sin Marko, koji pohađa četvrti razred gimnazije. Dvije djevojke, Mirna (21) i Antonija (23) preselile su u Zagreb, gdje studiraju ekonomiju.

- Mirna se bavi pjevanjem, kad je ona doma uvjiek je puna kuća ljudi. Čim se probudi odmah zapjeva. Imala je i nekoliko uspjeha poput onoga kad je dobila nagradu publike na natjecanju Prvi pljesak - skromno se hvali ponosni otac. Kaže kako njegova kćer ima prijatelja kompozitora Marka Strilića s kojim surađuje, i njena je najveća želja postati pjevačica.

- Kaže mi: ‘Tata ja ću sigurno uspjeti’ - rekao je Milinović koji podržava svoju upornu kćer, ali ipak misli da je fakultet prioritet.

Kaže kako je podrška najveća stvar u obitelji, a njegova podržava njega u njegovim političkim ambicijama.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:05