POMOGNITE HRABROJ OBITELJI

APEL SUPRUGA TEŠKO BOLESNE ANE MARI 'Svaku večer zbrajam račune, a o budućnosti se ne usudim misliti. Svaki novi dan je za nas poklonjena budućnost'

 Privatni album
  

"Danas bi na našem stolu trebala biti torta i gomila svjećica, društvo, prijatelji i hrpa bučne djece oko nas, trebali bi se smijati i nazdravljati... A poslije, kad svi odu, a djeca zaspu, trebali bi još jednom ona i ja kucnuti čaše i nazdraviti budućnosti, planirati što ćemo kada klinci odrastu, maštati kako ćemo jednoga dana, u penziji, sjediti na svome trijemu i u tišini se držati za ruke... Umjesto svega toga, danas smo u bolnici i sutra smo u bolnici... Još jedna kemoterapija", priča nam gorko Dino Ljutić na rođendan svoje supruge Ana Mari koja danas ima 41. rođendan, ali malo razloga za slavlje.

Hrabra mama dvojice malenih dječaka već se gotovo tri godine bori s teškom bolešću, a svaki dan kao da je sve gori i gori.

Ana Mari je prije tri godine, u 7. mjesecu trudnoće dijagnosticiran tumor na dojci. U trenutku porođaja imala je edem na mozgu, epilepsiju, visoki tlak i metastaze u jetri, kralježnici i limfi.

Privatni album

Bila je u vegetativnom stanju do travnja 2017. godine, a nije pričala još sljedećih mjesec dana. Imala je svakodnevne epileptične napadaje koje su ublažavali lijekovima, a bila je poput biljke.

Suprug Dino je preuzeo brigu o njoj jer je tijekom oporavka izgubila dio pamćenja i doslovno je morala ponovno naučiti živjeti. Njihovi sinovi, Marko (5) i Matias (3), otad nažalost svakodnevno svjedoče majčinoj teškoj borbi koja se unatoč svemu ne predaje.

Za vrijeme mjera zbog pandemije koronavirusa stalo se s pretragama. Njezino onkološko liječenje je nastavljeno, ali stanje joj se pogoršalo.

Privatni album

Ana Mari pije puno lijekova koji nisu nimalo jeftini. Usto, ima svakodnevne psihogene neepileptičke napadaje koji traju po dva sata. Obitelj Ljutić je razmišljala i o odlasku na liječenje u inozemstvo, ali zbog slabijeg financijskog stanja nisu u mogućnosti.

Dino od ovog ponedjeljka nakon tri mjeseca pauze radi u jednom zagrebačkom restoranu pola radnog vremena, a obitelj uz njegovu malu plaću dobiva još 2100 kuna invalidske mirovine od Ana Mari.

Privatni album

"Svaku večer zbrajam račune, budnim me ne drži vino nego njena bol, a o budućnosti se se usudim ni misliti. Svaki novi dan je poklonjena budućnost, za moju suprugu, za naše dečke, za mene. Malo je lakše kad znamo da nismo sami. Hvala svima koji nam pomažu, makar i s riječi podrške", kaže nam Dino.

Svi koji žele pomoći hrabroj mami Ana Mari i njezinoj obitelji, mogu to učiniti uplatom na račun:

IBAN: HR 6923600003118377632 u Zagrebačkoj banci (na ime Dino Ljutić)

ili

ZABAHR2X (SWIFT za uplate iz inozemstva)

opis plaćanja: donacija

poziv na broj: 00 111

Privatni album

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:37