HTJELI JOJ ODUZETI TITULE

ATLETSKA PRVAKINJA IDE NA DUGOGODIŠNJU ROBIJU Bivšeg sportaša umalo izbola do smrti zbog nalaza krvi koji je otkrivao da je ona - muškarac!

 HANZA MEDIA

Bivša prvakinja u brdskom trčanju osuđena je na 18 godina zatvora nakon što je pokušala ubiti člana atletskog saveza nakon što su joj zaprijetili da će joj oduzeti titulu jer je rođena kao - muškarac.

Lauren Jeska (42) zadala je bivšem ragbijašu Ralphu Knibbsu (51) po život opasne ozljede nakon što ga je napala s noževima u njegovom uredu na Alexander stadionu u Birminghamu u ožujku prošle godine.

Atletičarka, inače rođena kao Michael, bila je engleska prvakinja 2010., 2011. i 2012. godine. No potom joj je rečeno da se više neće moći natjecati i da su njezini prethodni uspjesi poništeni jer nije dala na uvid uzorke krvi koji dokazuju da se razina testosterona u njezinom tijelu snizila.

Jeska, koja je studirala na Oxfordu, prethodno je priznala da je pokušala ubiti Knibbsa koji je bio šef ljudskih resursa, a sudac koji ju je osudio na zatvorsku kaznu kazao je kako je njezin napad bio hladan i proračunat jer je u svom ruksaku ciljano nosila dva noža, a potom ga više puta ranila u glavu i vrat.

Tjedan dana prije napada Knibbs je posjetio Jesku u njezinom domu kako bi je obavijestio o njezinom 'dugoročnom' problemu.

- Morala je dostaviti nalaze krvnih pretraga ili su joj rekli izbrisati rezultate. Zbog tih testova, njezin status transrodne osobe bio bi otkriven, a onda prije toga s nekim ljudima nije o tome pričala. Ona je žena u problemima koja treba pomoć. U tom trenutku osjećala se kao da ju je netko ubio - branila ju je njezina odvjetnica Julie Warburton.

Usprkos tome što mu je nož zabila u vrat iz kojeg je šikljala krv, Knibbs je uspio zgrabiti Jesku i obuzdati je dok njegovi šokirani kolege nisu pristigli u pomoć-

Tim Begley i Kevan Taylor također su ozlijeđeni dok se Jeska odupirala, a onda ju je svladalo desetak radnika koji su je zadržali na podu dok nije došla policija.

Jedan od njih pomogao je Knibbsu koji je strahovao da će nasmrt iskrvariti.


Knibbs je na sudu rekao da mu je ova trauma promijenila život jer ima dugotrajna oštećenja živaca zbog napada kao i kasnije operacije u kojoj su mu kirurzi spašavali život.

Tijekom napada doživio je i moždani udar pri čemu je dijelom izgubio vid.

Tužitelj Atkins kazao je kako je Jeska nakon incidenta kazala psihijatru kako je maštala o tome da dođe na stadion i ubije svo osoblje.

Čitav napad snimile su nadzorne kamere koje su bile još jedan dokaz proračunatog zločina.

Pri izricanju presude Jeska nije imala nikakvih reakcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:14