BROJNI PRIJATELJI I NAVIJAČI

Baklje na prvu godišnjicu smrti BBB-a i vjernog Dinamovog navijača Lovre Čolaka

 Goran Mehkek/Cropix
Dan prije prve godišnjice smrti, na njegovom grobu otkrivena je spomen ploča s uklesanim stihovima poznate pjesme ‘Zagrebačkim ulicama‘

Prva godišnjica smrti Lovre Čolaka, zaslužnog pripadnika prve generacije BBB i vjernog navijača Dinama, okupila je njegove brojne prijatelje i navijače iz svih krajeva Hrvatske. 24. lipnja, dan prije prve godišnjice smrti, na Lovrinom grobu otkrivena je spomen ploča s uklesanim stihovima poznate pjesme "Zagrebačkim ulicama", položen je vijenac te zapaljene svijeće u ime ovog velikog navijača Dinama, hrvatske reprezentacije i svega hrvatskog. Na kasnijoj komemoraciji i druženju okupili su se veterani BBB i drugih navijačkih skupina, čime je poslana simbolička poruka mira, poštovanja i uvažavanja među pripadnicima navijačkih skupina, za koje se u javnosti često stvaraju nepotrebne tenzije i ružan, tendenciozan imidž neprijateljstva i mržnje. Suprotno tome, upravo su navijači ti koji su na prvoj liniji kad je najpotrebnije - sjetimo se Domovinskog rata, potresa u Zagrebu i na Banovini i brojnih drugih situacija, ističu Lovrini prijatelji.

image
Goran Mehkek/Cropix

Lovro Čolak je rođen 1971. Odmalena počinje pratiti Dinamo, kreće na Dinamove utakmice i gostovanja i ubrzo postaje jedan od vjernih, zaslužnih i istaknutih pripadnika Bad Blue Boysa ondašnje generacije. Jedan je od prvih članova BBB od osnivanja grupe 1986. godine. Za života je pokrenuo i sudjelovao u brojnim humanitarnim akcijama, a kako ističu njegovi kolege, "osim po ogromnom srcu, posebno će ostati zapamćen po nevjerojatnoj ljubavi i odanosti svojoj Hrvatskoj i svom Dinamu".

image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 01:20