OTKRIVA VIZAŽIST

Beauty tajna američke potpredsjednice: magični listići s 24-karatnim zlatom za tapkanje lica

Kamala Harris
 Noah Berger
Papirići pomažu u odstranjivanju viška sebuma koji se nakupi tijekom dana, a evo i koliko koštaju!

Potpredsjednica SAD-a, Kamala Harris (56), krajem siječnja zablistala je na inauguraciji predsjednika Joea Bidena. Tada se pojavila od glave do pete odjevena u ljubičasto, a upečatljivu kombinaciju pratio je decentan make-up look.

Koja je tajna njezina tena? Pitanje je to koje su tada postavljali svi zainteresirani za trendove u beauty industriji.

Odgovor je - visokokaratno zlato.

Brigu o licu najvažnije američke političarke vodi Sam Fine, poznati vizažist koji je karijeru posvetio veličanju ljepote Afroamerikanki. U ruke ovog stručnjaka su se, uz Harris, prepustile i nekadašnja prva dama Sjedinjenih Američkih Država Michele Obama, svjetski poznata glazbena diva Beyonce te mnoge druge.

image
Sam Fine i Kamala Harris
Instagram

Fine ističe da se pri šminkanju vodećih političarki treba zaboraviti na pretjeran glamur te težiti postizanju elegantnog izgleda. Ipak, jedna sitnica koju često koriste i sadašnja potpredsjednica, i bivša prva dama, čini se poprilično glamurozna. Radi se o upijajućim papirićima koji sadrže 23-karatno zlato.

- Savršeno pristaju u svaki džep te pomažu u odstranjivanju viška sebuma koji se nakupi tijekom dana - navodi vizažist koji se redovito pobrine da ih njegove klijentice uvijek imaju uz sebe. Objašnjava kako se spomenuti papirići koriste za matiranje T - zone, odnosno područja čela, nosa i brade.

image
Saul Loeb

Za očekivati je da cijena ovih "magičnih" listića skače u nebo. Međutim, za 40 komada potrebno je izdvojiti tek 76 kuna. Radi se japanskim upijajućim papirima brenda Tatcha, koji su dostupni za naručivanje i u Hrvatskoj, putem online trgovine Amazon.

image
Japanski upijajući papirići sa zlatom brenda Tatcha
Instagram

Tajna izgleda Kamale Harris i Michele Obame jest što, osim papirića od zlata koji pridonose savršenom izgledu kože, naglasak stavljaju na "volumiozne trepavice, sređene obrve i neutralne nijanse na usnama" , kako ističe glavni "krivac" za njihov make-up.

image
Sam Fine, celebrity vizažist
Instagram

Ne čudi što se neke od najpoznatijih žena na svijetu prepuštaju upravo kistu Sama Finea. Naime, ovaj vizažist ima više od 25 godina iskustva. Na početku karijere, 90-ih godina prošlog stoljeća, bio je jedan od rijetkih Afroamerikanaca koji su se bavili tim poslom.

- U industriju sam došao u jedinstveno vrijeme. Veronica Webb, Tyra Banks, Naomi Campbell i mnogi drugi afroamerički modeli tada su nosili revije i snimali editorijale. Oni su mi dali poticaj da se bavim ovom industrijom - ističe ovaj make-up znalac koji je o svojem umijeću šminkanja tamnoputih žena izdao i knjigu pod nazivom "Fine Beauty".

image
Knjiga Sama Finea
Instagram

Dodaje kako se, od početka njegove karijere pa do danas u beauty industriji puno toga promijenilo.

- Tada je sve bilo prilično skriveno. Nismo imali Instagram, Facebook niti TikTok - prisjeća se vizažist ističući da se umjetnicima poput njega nekada nisu pripisivale zasluge za njihov rad. Govori da je tada za slavu bilo potrebno imati svoj stil i tehnike koje su se razlikovale od konkurentskih.

image
Stringer

Podsjetimo, Kamala Harris početkom godine, na oduševljenje javnosti, postala je prva žena, a ujedno i prva Afroamerikanka, na funkciji potpredsjednice Sjedinjenih Američkih Država.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. ožujak 2024 02:42