INVAZIJA STRANIH RADNIKA

Beograđanin u Promajni: ‘Prošao sam pola svijeta, a sada sam došao raditi u Hrvatsku. Sjajna odluka!‘

Aleksandar Simić je zadovoljan sezonskim poslom u Promajni
 Deutsche Welle
Javljaju nam se iz Bugarske i Rumunjske, ali najbolji su - Srbi! - kaže vlasnik restorana kod Makarske
Javljaju nam se iz Bugarske i Rumunjske, ali najbolji su - Srbi! - kaže vlasnik restorana kod Makarske

2019. je Hrvatsku posjetilo pet puta više turista nego što ima stanovnika. Hrvatski turizam je tada vapio za sezonskim radnicima iz inozemstva. Nakon prošlog "nenormalnog" ljeta, Hrvatska opet treba "sezonce" iz Srbije.

Beograđanin Aleksandar Simić je profesionalni kuhar i već dva desetljeća radi po čitavom svijetu. Ovo radno ljeto je odlučio provesti u Promajni kod Makarske. I za sada mu se čini da je to bila odlična odluka.

- Poslodavac je odličan i za sada nemam niti jednu zamjerku. Sve što smo se dogovorili je ispoštovao - priča Aleksandar za Deutsche Welle dok se po predivnom sunčanom danu lagano šeta obalom.

- Kuhinja je suvremena i ekipa s kojom radim je dobra i kvalitetna. Većina ih je iz Beograda.

Aleksandar i ekipa pritom nisu ni prvi, a sigurno ni zadnji srpski...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 20:13