KRIZA MONARHIJE

Besane noći i izvanredni sastanak u Buckinghamskoj palači, princ Charles je potpuno slomljen

Princ Charles, Meghan i princ Harry
 Afp; Profimedia (kolaž)
Izvor blizak prijestolonasljedniku Charlesu, rekao je za Telegraph, da je Charles "apsolutno uništen"

Charles, 72-godišnji princ Walesa, britanski krunski princ i prijestolonasljednik danas se prvi put pojavio u javnosti nakon eksplozivnog intervjua Opre Winfrey s njegovim mlađim sinom Harryjem i njegovom suprugom Meghan.

Pojavio se jutro nakon mučnog i dugotrajnog noćašnjeg sastanka na kojem su visokorangirani članovi britanske kraljevske obitelji uz pomoć svojih pomoćnika slagali odgovor Palače na brojne optužbe iz šokantnog intervjua koji se emitirao u više od 70 zemalja. No njihov je noćašnji trud bio uzaludan jer je kraljica Elizabeta II., koja je u intervjuu bila pošteđena direktne kritike (ali ne i one indirektne koja se odnosi na Tvrtku, što je interni naziv za Dvor), odbila odobriti sročeni odgovor koji je već danas trebao biti pušten u javnost.

image
Princ Charles prvi put u javnosti nakon šokantnog intervjua njegovog sina i snahe
Ian Vogler

Princ od Walesa imao je suzdržani izraz lica, ili, pak, hrabri, kako neki mediji naklonjeni Dvoru izvještavaju, dok je jutros posjećivao pop-up centar za cijepljenje u jednoj crkvi u sjevernom Londonu, dok je nastavljao sa svojim javnim kraljevskim dužnostima usred skandala s kojim se Ujedinjeno Kraljevstvo suočava.

image
Princ u posjetu centru za cijepljenje protiv covida-19
Ian Vogler

Na Charlesa se osobno osvrnuo njegov odbjegli sin, princ Harry, koji je rekao da je prekinuo svaki kontakt s njim, da mu Charles više ne odgovara na pozive, dok je Meghan već ranije optužila njegovu suprugu Camillu za puštanje lažnih priča o njoj u medije, kako javlja Daily Mail.

image
Kraljevska obitelj
Dominic Lipinski

Harry je rekao Opri u intervjuu da ga je otac "doista iznevjerio". Harry je rekao da će uvijek voljeti Charlesa, ali rekao je i da se, "dogodilo puno toga što ga je povrijedilo".

image
Princ Harry i Meghan s Oprom Winfrey
Joe Pugliese/Afp/Profimedia

U intervjuu, Harry također tvrdi da mu je obitelj uskratila sva financijska sredstva, a sugerirao je i da je kraljica loše savjetovana.

Izvor blizak prijestolonasljedniku Charlesu, rekao je za Telegraph, da je Charles "apsolutno uništen" sugestijom njegovog mlađeg sina da ga je iznevjerio kada je izbio Megxit u siječnju prošle godine.

image
Princ Charles
Ian Vogler

Buckinghamska palača danas je bila pod sve većim pritiskom da komentira tvrdnje Harryja i Meghan - nakon što je kraljica odbila potpisati izjavu koju su jučer pripremili njezini pomoćnici, a oko koje su princ Charles i princ William satima bili u kriznim pregovorima zbog niza oštrih optužbi.

image
Princ Charles
Ian Vogler

Charlesu također ne ide u korist što je dio javnosti uvjeren da je upravo on taj misteriozni član kraljevske obitelji koji je Harryja za vrijeme Meghanine prve trudnoće s malenim Archiejem upitao koliko će uopće biti tamna koža njihovog djeteta. Kako je Harry u razgovoru s Oprom iza kamera očistio obraz svoje bake i djeda, kraljice Elizabete II. i princa Philipa, sumnja o rasistu u obitelji, uzevši u obzir iznimno loše odnose, u općoj se javnosti nekako brzo okrenula prema Charlesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:16