POTEZ KOJI JE PODIJELIO JAVNOST

BIJESNI RODITELJI NAPALI VODITELJICU, A ONA IM JE SVIMA ZAČEPILA USTA 'To bi bilo bacanje novaca i tako bih samo razmazila djecu'

Kirstie Allsopp
 Profimedia, Uppa entertainment

Britanska televizijska voditeljica Kirstie Allsopp našla se na meti kritika nakon što su ona i partner odlučili letjeti odvojeno od maloljetnih sinova - roditelji su si priuštili poslovnu klasu, a djeca su dobila ekonomsku.

Allsopp je rekla da s partnerom često sjedi u poslovnoj klasi dok djeca, u dobi od 10 i 12 godina, putuju ekonomskom, piše BBC. Smatraju da je kupovanje skuplje karte djeci ‘apsolutno bacanje novaca’ i idealna metoda za razmaziti djecu. Osim toga, tako uštede pa imaju mogućnosti ići na više putovanja.

‘Prvi razred trebao bi biti velika nagrada za puno odrađenog posla. Kad bi se djeca navikla na prvi razred, za što bi kasnije radili’, rekla je Allsopp.

No, bilo je onih koji su kritizirali činjenicu da majka ostavlja djecu samu te da nije pošteno prema osoblju i drugim putnicima očekivati od njih da glume dadilje. Voditeljica je i na to imala odgovor. Naime, uvijek se upozna s osobljem prije polijetanja i zamoli ih da joj odmah jave ako se pojave bilo kakvi problemi.

Nisu je ipak svi napali, bilo je onih koji su našli razumijevanja za njihove odgojne metode. ‘Ovo nije loše roditeljstvo, ovdje se radi o izboru’, napisao je jedan korisnik Twittera, a drugi je dodao: ‘Učenje djece kontroli i neovisnosti je vrlo važno.’

Allsopp je odgovarajući na kritike dodala da se roditelji razlikuju te je više brine negativan utjecaj i opasnost društvenih mreža nego putovanje avionom.

I svjetski poznati chef Gordon Ramsay prošle je godine priznao da on i supruga lete poslovnom klasom, a djeca ekonomskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:41