DIRLJIV PRIZOR

BILI SU U BRAKU 59 GODINA, A UMRLI SU ISTI DAN DRŽEĆI JEDNO DRUGO ZA RUKU Prije smrti su se šalili: 'Idemo zajedno u raj na drugi medeni mjesec'

 Livengood Family

Par koji je bio u braku 59 godina umro je prošlog mjeseca držeći se za ruke u bolničkoj sobi koju su dijelili, prenosi Daily Mail.

Don i Margaret Livengood, stari 84 i 80 godina, šarmirali su djelatnike ustanove Carolinas Healthcare NorthEast pa im je dopušteno da svoje posljednje dane prožive zajedno u istoj prostoriji.

Medicinske su sestre njihove krevete okrenule jedan nasuprot drugog kako bi se mogli držati za ruke u trenutku kada je Margaret u jutarnjim satima 19. kolovoza preminula. Tog je popodneva umro i njezin muž, a netom prije smrti rekao je svojoj djeci da se raduje ponovnom susretu sa suprugom u raju.

'Kada stignemo u raj, možemo ući zajedno, kao da se ponovno vjenčavamo. Još jedan medeni mjesec', rekao je Don, prema riječima njegove kćeri Pattie Livengood Beaver koja je razgovarala s časopisom People.

Beaver i njezin muž uselili su k njezinim roditeljima prošle godine, kada se dugovječnom bračnom paru pogoršalo zdravlje. U trenutku kada je preminuo, Don Livengood obolio je od plućne fibroze i upale pluća, dok je Margaret Livengood dijagnosticiran rak u svibnju.

Don je pred kraj života jedva mogao disati, no njegova ga je žena uvjeravala da će zrak u raju biti bolji. Par je dobar dio prošle godine proveo u bolnici, a njihova je kći rekla da bi onaj supružnik koji bi ostao kod kuće bio tužan.

Kada je Beaver 8. kolovoza odvezla roditelje u bolnicu kako bi bili zajedno primljeni nije znala da će to biti posljednji put.

Don i Margaret odrasli su u okrugu Rowan u Sjevernoj Karolini te su se upoznali dok su radili u tvrtki Stanback koja je pravila lijekove i ruž za usne.

'Prema tati, on je vidio zgodnu novu tajnicu te je poslije toga drugim dečkima rekao da će izaći s njom na spoj', rekla je Beaver. Ujna koja je odgojila Margaret provedbu te namjere nije mu olakšala pa se nekoliko njihovih prvih spojeva moralo održati u crkvi, a Don se morao pridružiti kongregaciji prije nego što su se mogli vjenčati.

Fotografija na kojoj se njezini roditelji drže za ruke za Beaver je simbol njihove ljubavi. 'Sasvim je normalno da su se držali za ruke. Njihova je ljubav bila tako dragocjena', dodala je Beaver.

Čak ni doktori koji su se brinuli za par nisu mogli suspregnuti suze. 'To je bio jedan od onih slučajeva koji nitko od nas neće zaboraviti. Vidjeti njih dvoje, koji su cijeli svoj život proveli zajedno, kako svoje posljednje trenutke provode zajedno je stvarno čudesno. Nitko od nas ih neće zaboraviti', rekao je doktor Randy Schlister.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:34