SHAKEOVI OD CIJANIDA

Bio je tih i povučen, a onda se fatalno zaljubio i krenuo trovati suprugu: ‘Otišao je na Google i...‘

James Craig (desno) optužen je da ubio suprugu Angelu

 /Screenshot/facebook
Jamesu Craigu sudi se zbog ubojstva supruge, policija tvrdi da joj je pripremao otrovane proteinske shakove

Zubar James Craig i supruga Angela živjeli su u Aurori, Coloradu i odgajali svoje šestero djece. Šestog ožujka Angela se požalila kako joj je loše, a suprug ju je odmah odveo u bolnicu.

„Oči mi se nikako ne mogu fokusirati. Osjećam se kao da sam drogirana“, glase poruke koje je Angelina poslala svom mužu.

Dva tjedna nakon tog događaja prikopčana je na aparate kako bi ju umjetno održavali na životu, za tri je dana preminula piše CBS News.

Samo nekoliko sati nakon nesretnog događaja James je priveden je zbog ubojstva prvog stupnja, no on tvrdi da ni za što nije kriv. Obdukcija Angele Craig otkrila je da je bila otrovana, a policija tvrdi da dokazi upućuju na njezina supruga – otkrivaju da je pretraživao online videozapise o otrovu, a zatim kupio kalijev cijanid i arsen.

Podcaster Steffan Tubbs, koji prati ovaj slučaj kaže da policija u nalogu za uhićenje navodi da je James Craig pretražio Google tražeći informaciju koliko grama arsena može ubiti čovjeka. Vlasti vjeruju da je otišao i korak dalje, otrovavši ženino piće.

„On joj je navodno davao otrov preko njezinih proteinskih shakeova“, nastavio je Tubbs.

„James i Angela navodno su zajedno vježbali svako jutro, a jedna od stvari koje je James radio za svoju suprugu bila je da joj pripremi proteinski shake“, nadodao je George Brauchler još jedan gost u podcastu.

Sumnja se kako je Craige ubio svoju suprugu da bi mogao biti s drugom ženom koju je upoznao deset dana prije na putovanju.

Skye Lazaro, odvjetnica upoznata sa slučajevima koji uključuju trovanje, objašnjava kako bi se Craigova obrana mogla temeljiti na tome da je uhićen pre kratko nakon smrti supruge, ali tvrdi da je to zapravo bila trodnevna istraga prije samog privođenja.

Odvjetnici Jamesa Craiga tvrde kako on ima povijest depresije i da je u prošlosti tražio savjetovanje. Lazaro kaže da bi mogli reći kako je Craig kupio otrov ne da bi ga upotrijebio na Angeli nego na sebi. Što se tiče tih navodno otrovnih proteinskih shakeova, Lazaro tvrdi kako ne postoje konkretni dokazi koji bi potvrdili da su shakeovi bili uistinu otrovani.

Ožalošćena obitelj i prijatelji još čekaju suđenje koje je zakazano za 8. kolovoza 2024. godine. Troje od šestero djece Jima i Angele Craig živi s Craigovim bratom. Ostalo troje sada su odrasli i žive sami, uključujući i kćer Miru. Na Majčin dan 2023. Mira je napisala ovu poruku na društvenim mrežama „Moje mame nema već dva mjeseca. Nemam riječi kojima bih opisala bol koju ja i moja braća osjećamo svaki dan."

Detaljan prijepis podcasta možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 06:54