‘NARKO DEMON‘

Bivši kralj splitskih diskoteka progovorio o svojoj životnoj borbi: ‘Moje priče pričali su mnogi. A nisu imali pojma...‘

Goran Matijević - Surla

 Nikola Vilic/Cropix
Toliko toga se pisalo dok sam nažalost bio čest gost crnih kronika, ali nije se zapravo ništa znalo, kaže Goran Matijević-Surla

Goran Matijević-Surla, poznati vlasnik splitskih diskoteka i nekadašnji ugostitelj, ali i povremeni gost crnih kronika objavio je knjigu! I to roman "Narko demon", piše Slobodna Dalmacija.

U njoj je otvoreno opisao pokretanje i vođenje svojih klubova, Cecea, Shakespearea, Hollywooda, Metropolisa i Songa, te odlučnu i tešku borbu da se u njima nipošto ne raspačava droga.

Posebno opsežno obradio je naslovnu temu, ukazujući na problem droge, povezujući ga i s pokušajima ubojstva koje je preživio. Pisac je u knjizi ponudio i "projekt Eko marihuana" za rješenje problema narkomanije ne samo u Splitu i u Hrvatskoj, već u cijelome svijetu.

image

Naslovnica knjige

Privatni Album/slobodna Dalmacija

- Toliko toga se pisalo dok sam nažalost bio čest gost crnih kronika, ali nije se zapravo ništa znalo. Do tada su neki dostojni, ali i nedostojni, pričali moje priče pa sam ih poželio sam ispričati. Osnovna mi je namjera osnažiti borbu protiv droge i svih zala koje ona nosi, ali i potaknuti što više ljudi da ustraju u borbi. Vjerujte mi, daleko je lakše pisati o "opasnim temama" negoli isto proživljavati i preživljavati. Ha-ha-ha, kada se skinem do pasa, nalikujem konzervi u kojoj je upravo pukla šipka dinamita, što od metaka, a što od spasonosnih kirurških intervencija, kaže o knjizi pisac, zahvaljujući na potpori piscu predgovora Renatu Baretiću, kao i Anti Tomiću, Damiru Piliću, Ivi Šćepanoviću i mnogim drugima..

Goran Matijević-Surla u romanu opisuje i okretanje prema religiji, alternativnoj duhovnosti i medicini. Ima u knjizi i anegdota o poznatim i nepoznatim ljudima, šala i duhovitosti.

image

Dio fotografskog priloga knjige, boksački dani, oslikavanje Shakespearea i pas Ari

Privatni Album/slobodna Dalmacija

"Na trenutke šokantna, a na trenutke dirljiva, na mahove zastrašujuća pa onda produhovljena, protkana nepatvorenom zabrinutošću, ali i duhovitošću, snažno obilježena stilskom izvornošću autora, ova niska "inovjetki“ (koje, ponovimo, nipošto nisu tek puka ispovijest "insajdera“!) nikoga neće ostaviti ravnodušnim", zapisao je Baretić o knjizi koju je objavio splitski Redak, preko kojega se može nabaviti, piše Slobodna Dalmacija.

- Planiram i promocije, ali tek kad korona popusti, i to u nekom novom obliku, nalik kazališnoj predstavi, ali i TV showu Grahama Nortona. Već sam se susreo s nekim od potencijalnih sudionika i svima se ideja svidjela. Druga knjiga, pomalo neobičnog naslova "Tko se boji, na grobu mu prde" već je napisana, a započeo sam i treću "Sudački dodatak". Ono što mogu obećati je kako ću se silno truditi da svaka iduća knjiga bude ako ne bolja, a onda na razini prethodne - zaključuje Goran Matijević-Surla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 11:12