VRTOGLAVA SVOTA

Bračni par na lutriji osvojio 1,6 milijardi kuna: ‘Nisam htio buditi ženu, a punica je vrištala i plakala‘

Jess i Joe Thwaite
 

 Andrew Matthews/Pa Images/Profimedia/Andrew Matthews/Pa Images/Profimedia
Par, koji je u braku 11 godina, rekao je da želi izaći u javnost i da ne žele ‘teret‘ čuvanja tajne stavljati na druge

Bračni par u 40-ima iz Gloucestershirea u Velikoj Britaniji osvojili su proteklog utorka golem jackpot od 184 milijuna funti (1.636.688.926 kuna) koji im je preko noći promijenio život.

Prodajni inženjer Joe Thwaite (49) i njegova supruga, frizerka Jess (44), koji se isprva nisu htjeli otkriti kao dobitnici vrtoglave nagrade, danas su otkrili kako su sretni listić uplatili u hotelu u Cheltenhamu.

Imaju dvoje djece osnovnoškolskog uzrasta, a Joe iz prethodnog braka ima dvoje djece koja su trenutno na fakultetu. Par trenutno živi u kući vrijednoj 600.000 funti u Cotswoldsu no kazali su kako su im sada prioritet 'uradi sam' poslovi oko njihovog novog doma, piše Daily Mail.

Joe je u televizijskom intervjuu kazao kako je vidio da su osvojili jackpot putem aplikacije Nacionalne lutrije dok je njegova supruga još spavala i priznao da je nije probudio - već je umjesto toga počeo pretraživati ​​nekretnine.

'Pogledao sam i vidio da smo dobitnici. Vidio sam koliko smo osvojili i nisam znao što da radim. Nisam se mogao vratiti na spavanje. Nisam želio probuditi Jess pa sam samo tako ležao, činilo se kao vječnost. Proveo sam neko vrijeme tražeći nekretninu bez ograničenja budžeta, što je za nas velika novost', ispričao je Joe.

image
Andrew Matthews/Pa Images/Profimedia/Andrew Matthews/Pa Images/Profimedia

Jess je pak otkrila kako je njezina majka vjerovala da će joj reći da je trudna kada su se našli na parkiralištu kako bi je obavijestili o dobitku na lutriji.

Ali umjesto toga rekla je majci: 'Ovo je još bolje nego da sam trudna!'

'Samo je vrištala na parkiralištu i briznula u plač. To je veliko olakšanje za sve koji se svo ovo vrijeme muče sa svim svojim računima i svim svojim problemima.'

Par, koji je u braku 11 godina, rekao je da želi izaći u javnost i da ne žele 'teret' čuvanja tajne stavljati na druge.

Joe je dodao da bi bilo nemoguće povesti nekoga na 'nevjerojatan odmor' bez otkrivanja odakle mu novac, a Jess je rekla da joj je inspiracija za uplatu bio njezin pokojni otac - koji je uvijek igrao lutriju prije nego što je preminuo.

'Moj tata je igrao lutriju dok smo odrastali i svaki tjedan je igrao iste brojeve. Umro je prije otprilike sedam godina nakon čega je Joe postao glavni za igranje lutrije u našoj obitelji.

'Nevjerojatno je jer o tome je moj tata sanjao cijeli život i često nam je govorio: 'Zamislite da dobijete na lutriji!'

image
Jules Annan/Avalon/Profimedia/Jules Annan/Avalon/Profimedia

'Imali smo tjedan dana da razmislimo o ovome i sada imamo vremena podijeliti mnoga iskustva i krenuti u avanture s našom obitelji i prijateljima.'

Na pitanje kako su proslavili pobjedu, nastavila je: 'Otišli smo na obiteljski ručak. Doduše, kupili smo namještaj za spavaću sobu. Kupili smo komodu i ormar. Osim toga, nismo još ništa učinili.'

Joe je ispričao kako je kada je ujutro alarm zazvonio, kazao supruzi da joj mora nešto reći.

Jess je rekla kako je početno bila u nevjerici, misleći da je Joe pogriješio, da je aplikacija National Luttery pogriješila ili da se radi o šali. Potom je zaključila da se ne vrijedi previše uzbuđivati ​​jer da to vjerojatno nije istina, a onda je ustala da skuha kavu i započne svoju normalnu jutarnju rutinu.

image
Andrew Matthews/Pa Images/Profimedia/Andrew Matthews/Pa Images/Profimedia

U 8 ujutro potvrdili su im dobitak, no unatoč tome što im je rečeno da su upravo postali najveći pobjednici u Velikoj Britaniji ikad, par je nastavio sa svakodnevnim aktivnostma.

Kazali su da njihova financijska situacija 'nije užasna', ali kako je kriza 'utjecala na njihove živote'. Otkrili su i kako imaju ušteđevinu koju su planirali iskoristiti za izgradnju nove kuće kada cijene padnu.

'Još uvijek mislim da ću, pasti iz kreveta i otkriti da je sve bio san', zaključio je Joe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:56