BIOGRAFIJA VELIKANA

Budite dio crowdfunding kampanje za objavu knjige o Velimiru Zajecu, čekaju vas i paketi zahvale

Sanjin Španović i Velimir Zajec
 PROMO
Želio sam da publika kojoj se tom knjigom te likom i dijelom Velimira Zajeca obraćam sudjeluje u njezinu stvaranju, kaže Sanjin Španović

Umjesto klasičnog dogovora s izdavačem, završetka knjige i prodaje na policama knjižara, nekadašnji novinar i TV voditelj, a danas vlasnik tvrtke za savjetovanje, Sanjin Španović, odlučio je biografiju Velimira Zajeca na kojoj radi protekla dva mjeseca dovršiti i realizirati crowdfunding kampanjom. Pokrenuo ju je ovoga vikenda, a samo nakon nekoliko objava na svojim društvenim mrežama sakupio je više od 80 donacija vrijednosti veće od 30.000 kuna.

- Želio sam da publika kojoj se tom knjigom te likom i dijelom Velimira Zajeca obraćam sudjeluje u njezinu stvaranju, bude dio nje te da se dobije dodatni doživljaj knjige kroz razne nagrade. Već prvi dan dobio sam sjajne povratne reakcije, a svaka donacija mi je veliko povjerenje koje su mi ti ljudi dali i zato osim zahvalnosti osjećam veliku odgovornost da konačni proizvod bude iznimno kvalitetan i da ih ne razočara - ispričao je Španović.

Za sve donatore koji će sudjelovati u akciji osim kupljene knjige pripremio je i brojne druge nagrade, ovisno o visini donacije. Tako će svima koji uplate bilo kakav iznos u knjizi objaviti njihovo ime kao jednog od četiri vrste donatora te pokloniti posebnu zahvalnicu za sudjelovanje u akciji. Osim toga, za svakog je pripremio i posebnu, plavu ediciju piva Zlatni Medvjed, Pivovare Medvedgrad.

- Pa svaki Zeko mora imati svog medu - kroz smijeh će Španović.

One koji uzmu najbogatiji paket čeka i posebna replika majice iz 1982. godine, kao i pozivnica na pretpremijeru knjige.

- Dakle, upravo oni koji su omogućili da završim knjigu bit će prvi koji će dobiti svoj primjerak te se podružiti s glavnim likom knjige uz zanimljiv razgovor koji pripremamo u Pivovari Medvedgrad u Ilici - objašnjava Sanjin.

image
PROMO

Kad će biti gotov s knjigom ne želi prognozirati s obzirom na epidemiološke uvjete u Hrvatskoj, ali i Grčkoj.

- Dosad sam obavio 20-ak dugih razgovora s raznim sugovornicima iz nekoliko faza Zajecova života, a planiram sigurno još njih toliko intervjuirati. Među njima su i oni koji su povezani s njegovom karijerom u Panathinaikosu, tako da ću morati otići na nekoliko dana i u Atenu susresti i te ljude. To mi je između ostalog omogućila ova kampanja jer sad imam sredstva za put i smještaj u Ateni - objašnjava Sanjin Španović.

Na ideju o knjizi o Velimiru Zajecu došao je sasvim slučajno u razgovoru s njegovim ponajboljim prijateljem Milanom Šulentićem.

- On mi je uvijek pričao neke scene iz Zajecove karijere jer su od 1982. njih dvojica nerazdvojni. Tako sam pomislio da bi se od njegova života mogao napraviti dobar bestseller i u dogovoru s njime sam krenuo u taj pothvat. Izvukao sam brojnu arhivu, tragao za raznim sugovornicima i već dosad imam izuzetno puno nepoznatog sadržaja o Zajecu - govori Sanjin Španović.

U kampanji možete sudjelovati na stranici https://gogetfunding.com/zajec/, a kroz dan, dva Sanjin najavljuje i posebnu stranicu o Zajecu na kojoj će se moći pratiti proces završetka knjige, čitati njegovi blogovi o radu na knjizi i brojni drugi sadržaji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2023 18:06