BIZARNA TRAGEDIJA

Budući otac priredio zabavu za otkrivanje spola djeteta pa poginuo u eksploziji koju je sam izazvao?

Christopher Pekny
 Facebook
Smrt ovog mladića samo je posljednja u nizu katastrofa koje se posljednjih godina povezuju s ovakvim zabavama.

Budući otac preminuo je u bizarnoj nesreći – tijekom eksplozije uređaja kojeg je gradio za zabavu otkrivanja spola svojeg djeteta.

BBC piše kako se radi o 28- godišnjem Christopheru Peknyju iz grada Liberty u državi New York, koji je tragično skončao život dok je sastavljao uređaj malo prije podneva u nedjelju.

Policija je priopćila kako je u eksploziji poginuo Christopher, a ozlijeđen je i njegov brat Michael (27), koji je hitno odvezen u bolnicu gdje je hospitaliziran zbog ozljede noge. Nije precizirano o kakvom se točno uređaju radi.

Policija države New York i protueksplozivna jedinica istražuju incident.

Glasnogovornik državne policije izjavio je The New York Timesu kako se naprava sastojala od neke vrste cijevi, bez davanja ikakvih dodatnih detalja. Za novine Times Herald-Record pojasnio je kako naprava "nije izgrađena ili sastavljena u zlonamjerne svrhe".

Najstariji brat žrtve, Peter Pekny mlađi, novinarima je rekao se radi o "najčudnijoj nesreći koju je ikad doživio". Rekao je i da on ne zna što je točno uzrokovalo eksploziju.

Zabave za otkrivanje spola djeteta su, kao što im i samo ime kaže, proslave tijekom kojih roditelji otkrivaju hoće li im u obitelj doći "djevojka" ili "dječak".

Iako bi u pravilu trebale biti bezazlene, ponekad završe ozljedama ili, u ovom slučaju, smrtonosnim ishodom. Nerijetko je razlog tome što budući roditelji žele što pompoznije objaviti svojim članovima obitelji i prijateljima da će se uskoro roditi nova osoba određenog spola začeta i rođena oplodnjom. To uključuje, primjerice, igre pogađanja spola koje završavaju "big bangom" – vatrometom i dimnim bombama u boji.

Smrt mladog Peknyja samo je posljednja u nizu katastrofa koje se posljednjih godina povezuju s ovakvim zabavama.

Muškarac iz Michigana smrtno je stradao ranije ovog mjeseca nakon što je pogođen šrapnelom iz „malog uređaja nalik topu” ispaljenog tijekom zabave darivanja (baby shower).

Dvije zabave za otkrivanje spola djeteta prouzrokovale su velike požare u Kaliforniji u rujnu 2020. i u Arizoni u travnju 2017.

Požar El Dorado u Kaliforniji spalio je više od 19.000 hektara zemlje, uništio kuće i prisilio stotine ljudi na napuštanje svojih domova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:02