PRIJENOS NA JUTARNJEM

Danas se bira nova Miss Universe Hrvatske: Za krunu se bori 15 finalistica. Upoznajte ih!

Finalistice izbora za Miss universe Hrvatske 2021.
 Miss Universe Hrvatske
Miss Universe Hrvatske održat će se u srijedu u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu uz live streaming na portalu Jutarnji.hr

Najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj, Miss Universe Hrvatske, održat će se u srijedu u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu uz live streaming na Jutarnji.hr, a za titulu najljepše natjecat će se 15 finalistica iz raznih dijelova Hrvatske.

Za vrijeme boravka u Zagrebu djevojke su smještene u hotelu Esplanade, a posljednji dani su im ispunjeni snimanjima promotivnih razglednica te odabirom garderobe i obuće koju će nositi na izboru: večernjih haljina Bariba, kupaćih kostima Pletix, Baldininijevih cipela i KiK Textilien dnevne odjeće.

image
Finalistice izbora za Miss universe Hrvatske 2021.
Miss Universe Hrvatske

U nedjelju su djevojke otputovale u Pulu, a u hotelu Park Plaza Histria odradile su snimanja i prvo službeno fotografiranje pred kamerom fotografa Zvonimira Ferine, a potom su uvježbavale koreografiju za finale izbora.

Da bi ovogodišnje finalistice zaista zablistale pred kamerama pobrinuli su se make-up artisti Beauty Studija MZ - Maje Zatezalo u suradnji s Bipom i Aura kozmetikom te stilisti Hair Studio iz Pule koji će za njegu i stiliziranje kose koristiti vrhunske Schwarzkopf Professional proizvode. Svaki njihov korak za vrijeme priprema budno prati kamera Marka Uzelca, što će kasnije gledatelji imati priliku vidjeti za vrijeme finalne večeri.

image
Finalistice izbora za Miss universe Hrvatske 2021.
Miss Universe Hrvatske

Djevojkama se na pripremama pridružila i Mirna Naiia Marić, Miss Universe Hrvatske 2020. Kojoj će od ovogodišnjih finalistica Mirna predati krunu Zlatarne Dodić saznat ćemo već u srijedu navečer. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 eura.

image
Mirna Naiia Marić, Miss Universe Hrvatske 2020.
Vedran Peteh/Cropix

- Osim naših vjernih sponzora, od kojih su neki s nama 25 godina, vrlo smo ponosni što nam se ove godine pridružila i dr. Vivian Jurković, vlasnica i osnivačica Dr. Vivian Estetics. Uvijek nas veseli ako možemo promovirati i na taj način pomoći hrvatskim poduzetnicima, osobito ako se još k tome radi o vrhunskim proizvodima - otkrio nam je vlasnik licence Vladimir Kraljević.

image
Mirna Naiia Marić, Miss Universe Hrvatske 2020., Vladimir i Marija Kraljević
Vedran Peteh/Cropix

Kroz program će gledatelje voditi Jelena Glišić i Davor Garić, a u glazbenom dijelu programa sudjeluju Maja Bajamić i Jacques Houdek.

Miss Universe najprestižniji je izbor ljepote na svijetu s tradicijom dugom čak 69 godina, kojeg je dosadašnji vlasnik Donald Trump, bivši predsjednik SAD-a, nakon objave kandidature prodao WME/IMG agenciji, globalnom lideru u svijetu zabave, sporta, događanja, medija i mode.

image
Proglašenje pobjednice lanjskog izbora za Miss Universe Hrvatske 2020. Na fotografiji su lanjska pobjednica Mirna Naiia Marić kojoj krunu uručuje Mia Rkman, Miss Universe Hrvatske 2019.
Goran Mehkek/Cropix

Pobjednica Miss Universe godinu dana živi u New Yorku i surađuje s raznim organizacijama za borbu protiv širenja HIV-a i borbi protiv AIDS-a te postaje ambasadorica dobre volje pri UN-u. Izbor Miss Universe uživo ili putem snimke svake godine gleda više od milijardu ljudi u 180 zemalja svijeta.

Aktualna Miss Universe je 26-godišnja Andrea Meza iz Meksika.

image
Andrea Meza
ESPECIAL/NOTIMEX/Notimex via AFP

Andrea je diplomirala softver inženjering, strastvena je aktivistica fokusirana na prava žena i usko surađuje s organizacijom koja se bori za zaustavljanje rodno zasnovanog nasilja. A tko zna, možda je ove godine, na tronu najljepše žene na svijetu naslijedi upravo jedna od 15 hrvatskih ljepotica.


FINALISTICE IZBORA MISS UNIVERSE HRVATSKE 2021.:

1. Matea Babić, 25, Zagreb

image
Matea Babić
Zvonimir_ferina

2. Vanja Beronja, 26, Vukovar

image
Vanja Beronja
Zvonimir_ferina

3. Ozana Franović, 21, Split

image
Ozana Franulović
Zvonimir_ferina

4. Ivona Gradečak, 20, Ivankovo

image
Ivona Gradečak
Zvonimir_ferina

5. Patricia Imbrišić, 20, Đurđevac

image
Patricia imbrišić
Zvonimir_ferina

6. Ora Antonia Ivanišević, 20, Dubrovnik

image
Ora Antonia Ivanišević
Zvonimir_ferina

7. Mihaela Jankavić, 20, Stara Gradiška

image
Mihaela Jankavić
Zvonimir_ferina

8. Magdalena Jurič, 20, Zadar

image
Magdalena Jurić
Zvonimir_ferina

9. Klara Kokić, 23, Zadar

image
Klara Kokić
Zvonimir_ferina

10. Stella Lalić, 24, Varaždin

image
Stella Lalić
Zvonimir_ferina

11. Maja Lončarević, 21, Rab

image
Maja Lončarević
Zvonimir_ferina

12. Lorena Mustać, 22, Privlaka

image
Lorena Mustać
Zvonimir_ferina

13. Anamarija Radulić, 20, Zadar

image
Anamarija Radulić
Zvonimir_ferina

14. Elena Šimac, 19, Zagreb

image
Elena Šimac
Zvonimir_ferina

15. Doris Torić, 21, Zagreb

image
Doris Torić
Zvonimir_ferina

Sva zbivanja u vezi Miss Universe Hrvatske možete pratiti na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram te naravno i na portalu Jutarnji.hr, u tiskanim izdanjima Jutarnjeg lista i Glorije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 06:20