‘PREKINUTI ZAGRLJAJ‘

Dirljiva priča vremešnog para dobila tužan kraj: Umrla žena kojoj je muž svirao pod prozorom bolničke sobe

Slika 81-godišnjeg Stefana Bozziniija koji svira harmoniku obišla je svijet i osvojila srce svih onih koji su je vidjeli
Stefano Bozzini
 Valerio Marangon/Facebook

Slika 81-godišnjeg Stefana Bozziniija koji svira harmoniku pod prozorom bolničke sobe u kojoj je bila smještena njegova supruga Carla Sacchi raznježila je ljude diljem svijeta, piše BBC.

Sacchi je prije nekoliko dana puštena iz bolnice kod Piacenze, no BBC javlja da je preminula u svome domu. 

Premda nije bila zaražena koronavirusom, njezin je suprug zbog pravila za posjete nije mogao posjetiti dok je bila na liječenju u bolnici.

Gradonačelnica Piacenze Patrizia Barbieri rekla je da je koronavirus "prekinuo njihov zagrljaj".

Barbieri je na Facebooku odala počast Bozzinijevoj gesti. "U toj smo serenadi prepoznali ljubav, u jednostavnosti i neposrednosti njezinog univerzalnog jezika", napisala je Barbieri.

Djelatnici bolnice i stanovnici mjesta Castel San Giovanni gledali su dok je Bozzini, inače bivši pripadnih planinske jedinice talijanskih oružanih snaga, sjedio na stolcu ispod prozora bolničke sobe svoje supruge i svirao harmoniku. Dok je svirao, Bozzini je na glavi nosio svoju specijalnu vojnu kapu.

Među pjesmama koje je odsvirao svojoj supruzi našla se i skladba "Spanish Eyes" Freddyja Quinna (instrumentalnu verziju pjesme, originalnu verziju naslovljenu "Mjesec iznad Napulja", 1965. godine napisao je njemački kompozitor Bert Kaempfert).

Bozzinijev sin Stefano rekao je za BBC da je njegov otac zamolio bolnicu da mu dopusti da odsvira nekoliko pjesama kako bio svojoj supruzi priuštio "pet minuta sreće".

"Bio je sunčan dan. Volio bih da sam mogao svirati cijeli dan", rekao je Bozzini za dnevne novine Piacenza Libertà.

Supružnici su bili u braku 47 godina, a Stefano je Carli poslao poljubac dok je ona s prozora svoje sobe slušala njegovu pjesmu.

Bozzini je nedavno lokalnim novinama rekao da redovno svira harmoniku te da nastupa na lokalnim festivalima i u domovima za starije i nemoćne. Dodao je da su svi gosti njegovog vjenčanja tražili da svira, ali da se on pravio da ga boli ruka kako bi mogao plesati sa svojom suprugom.

Pandemija koronavirusa snažno je pogodila sjevernu Italiju, no većinom je poštedila regiju Emiliju-Romagnu i mjesto Castel San Giovanni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2020 23:20