KRIE DESIGN

Dizajnerica Kristina Burja: ‘Poanta mode su individualizam, elegancija i komadi koji traju‘

Krie Design
 Vittoriolafata.it
Dizajnerca iza domaćeg brenda Krie Design već godina promiče održivi dizajn u modnoj industiji

Moda obično zrcali stanje društva i njegovih vrijednosti te uljepšava stvarnost, no ona može i inspirirati ljude da sanjaju. U ovoj godini suočeni smo s velikim krizama, ali jednako tako imali smo priliku pokazati neslomljivi duh. Što god bilo, ne smijemo se odreći naših snova. Ukratko, to je poruka nove kolekcije modnog brenda Krie Design.

Kolekcija 'Dreamers Yard' predstavljena je na 10. Green Fashion Weeku, u prijestolnici mode Milanu. Riječ je o internacionalnom događaju koji već godinama promiče održivi razvoj u modnoj industriji te se održava pod pokroviteljstvom UN-a, a dizajnerica Kristina Burja jedina je hrvatska predstavnica te u projektu sudjeluje od prvog izdanja još 2016. godine u Abu Dhabiju.

image
Vittoriolafata.it

Kristinin dizajn i ekološki pristup proizvodnji te cijelo poslovno djelovanje u skladu je s Agendom 21 UN-a o održivom razvoju, prepoznat je od strane organizatora, koji su na ovogodišnjem izdanju GFW-a organizirali on line konferenciju za medije. U skladu s epidemiološkim mjerama četrdesetak medijskih kuća uključilo se u live streaming, na konferenciju koja se održala na poznatoj 'Terrazza 21', ispred milanskog Duoma. Mediji su pokazali veliki interes za projekt koji je u doba korone došao na svoje jer su danas veliki modni proizvođači bili primorani usporiti masovnu proizvodnju u tvornicama diljem svijeta, a zna se da je tekstilna masovna produkcija jedna od najvećih zagađivača planete.

image
Vittoriolafata.it

Kristina je o cijelom projektu i svojoj kolekciji govorila i za televiziju Fashion TV.

image
Kristina Burja
Press

- Ne možemo promijeniti svijet u jednom danu, ali možemo govoriti i promicati vrijednosti koje su blagotvorne, kako za našu planetu tako i za ljude koji su u ovoj industriji izuzetno ugroženi, kada govorimo o nehumanim radnim uvjetima masovne proizvodnje tekstila na svjetskoj razini. Kolekcije moraju duže trajati. Kada birate odjeću morate se zapitati odakle dolazi odjeća koju želite kupiti i tko je to proizveo te u kojim uvjetima? Bitno je biti etički osviješten i ekološki odgovoran.

image
Vittoriolafata.it

Zanimajte se za priču brenda, za kreaciju koju ćete voljeti godinama. Kupujte odjeću stvorenu da traje, a ne onu stvorenu da je što prije morate zamijeniti. Trendovi moraju postati tiši jer puno je drugih glasova koje treba pojačati. Upravo to je moj moto dok kreiram kolekcije koje su kvalitetne, jedinstvene i pristupačne te proizvedene s ljubavlju u Hrvatskoj - rekla je Kristina na konferenciji i pokazala kreacije koje odišu glamurom kultnih diva te hedonizmom koji fashionisti priželjkuju.

image
Vittoriolafata.it

Kaputi, predimenzionirani sakoi, zanimljivi korzetirani remeni, haljine koje oduzimaju dah, kao i nezaobilazne kombinacije od eko kože po kojima je dizajnerica Kristina prepoznatljiva čine novu kolekciju.

image
Vittoriolafata.it

Gledajući fotografije koje potpisuje fotograf Vittorio La Fata shvaćamo da moda budi izuzetnu emociju i prenosi poruku. Nove kolekcije su zapravo prozor u budućnost, no u kreaciju se zaljubimo u trenutku.

image
Vittoriolafata.it

- Poanta mode je individualizam, oduvijek vjerujem u ideju bezvremenske elegancije i komade koji traju, koji se nasljeđuju - zaključila je Kristina Burja koja je u Milanu predstavila samo dio noviteta, a za nekoliko dana najavljuje veliko modno iznenađenje i zanimljivu suradnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2022 11:07