ŽENE LIDERICE

Dizajnerica želi stvoriti bolji svijet za žene u poduzetništvu: ‘Kada žene rade, ekonomija raste‘

 Foto: John Pavlish
Aleksandra Dojčinović kraj mentorstva u zanimljivom poslovnom projektu proslavila večerom s uglednim hrvastkim poslovnim ženama

Završetak svog mentorstva u hvalevrijednom projektu “1u4 milijuna”, za pomoć i podršku ženama u poduzetništvu, naša eminentna dizajnerica Aleksandra Dojčinović zaključila je organizacijom večere s porukom, na kojoj je ugostila svoje prijateljice i poslovne partnerice.

Spomenuti projekt već treću godinu za redom ima za primarni cilj stvoriti bolji svijet za žene u poduzetništvu, a u ovom konkretnom slučaju bila je riječ o vlasnicama pet mikropoduzeća koje su, uz pomoć sveučilišnih stručnjaka, digitalnih mentora i mentora iz industrije, učile kako savladati nove poslovne metodologije, razviti digitalne vještine i naučiti nove modele rada, kako bi u konačnici postale postati “1u4 milijuna 2020”, odnosno liderice promjena u Hrvatskoj.

image
Danijela Vinceković, Aranka Pastrović Lučić, Aleksandra Dojčinović i Branka Krstulović
Foto: John Pavlish

Dojčinović, kao mentorica projekta, višestruko nagrađivana i jedna od najuspješnijih mladih poduzetnica u Hrvatskoj, polaznicama je prenijela svoja iskustva i znanja, ali ih i upozorila na eventualne prepreke na koje je i sama nailazila na putu da postane ono čemu i one teže - inicijatorica i liderica nečeg novog, bez straha od predrasuda.

image
Foto: John Pavlish


- Biti mentor u određenom projektu je u isto vrijeme čast, ali i velika obveza. Međutim, ovdje je bila riječ o projektu u kojem sam ja doma, jer sam iz prve ruke mogla s curama podijeliti ono što sam i sama prošla. Jako sam sretna što je sve dobro završilo i veselim se sličnim projektima u budućnosti jer bi, vjerovali ili ne, svijet bio bogatiji za čak 5 milijardi dolara kada bi u poduzetništvu bio jednak broj žena i muškaraca - otkriva Dojčinović točan podatak do kojeg je došla lanjska studija jedne od najpoznatijih konzultantskih kuća, Boston Consulting Grupe.

image
Aleksandra Dojčinović
Foto: John Pavlish


- Kada žene rade, ekonomija raste iako, nažalost, prevelik dio našeg svijeta nije dizajniran za žene niti se razmišljalo o ženama u poduzetništvu. To treba promijeniti - naglašava Gea Kariž, jedna od pokretačica i mentorica projekta, sudionica večere s povodom u Dubravkinom putu koja je, izazovnim vremenima unatoč, bila prava ženska večer za pamćenje.

image
Aleksandra Dojčinović, Dubravka Jusić, Kornelija Knez, Ksenija Kamenski i Jasna Mohor
Foto: John Pavlish


- Pandemija i lockdown dodatno su utjecali na cjelokupnu situaciju u ženskom poduzetništvu, međutim, ne smijemo se predati, već upravo sada trebamo raditi više nego ikad. Sigurna sam da su to naše polaznice usvojile i da ćemo uskoro imati pet snažnih ženskih poslovnih liderica u našoj zemlji, u kojoj je broj žena u poduzetništvu i dalje jako nizak, svega nas je 22 posto - govori Aleksandra koja je kraj još jednog uspješnog projekta proslavila uz, naglašava, sve propisane epidemiološke mjere.

image
Aleksandra Dojčinović
Foto: John Pavlish

- Za mene je neprocjenjivo bogatstvo činjenica da sam kraj svog mentorstva mogla proslaviti u društvu žena koje su moja poslovna i životna inspiracija i presretna sam što su se odazvale i podržale me točno onako kako bi se sve žene u poduzetništvu međusobno trebale podržavati i uvažavati. To je poruka koju sam, zajedno s njima, htjela poslati i ponosna sam što smo u tome uspjele - zaključuje Dojčinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:43